Goto main content

Jaarrapport 2021

3,13 miljoen personen genoten in 2021 van HI's steun. Dit is slechts 1 van de vele indrukwekkende cijfers die we je kunnen voorleggen.

Download het volledige jaarrapport

 

Enkele cijfers

  • 452 projecten in 60 landen
  • 3.133.711 directe begunstigde
  • 14.196.321 indirecte begunstigden

Hoogtepunten 2021


Oeganda | Beperken van de impact van COVID-19
Het team van Handicap International in Oeganda heeft strijd geleverd tegen de verspreiding van het COVID-19-virus via de ondersteuning van lokale gemeenschappen. De toegang tot de verschillende basisdiensten werd gegarandeerd voor de meest kwetsbare personen en ook bij hun bijkomende behoeften werden ze ondersteund. 3377 personen hebben zo directe hulp ontvangen.

Irak : risicobeperking van mijnongevallen
Explosieven (mijnen, clusterbommen, niet-ontplofte munitie, enz.) blijven nieuwe slachtoffers eisen onder de Iraakse burgerbevolking. 97.417 personen kregen voorlichting over de risico’s van achterblijvende oorlogsmunitie. Onze teams draagden ook bij tot het vrijmaken van 15.405 m² van mijnen en andere oorlogsmunitie.

Haïti : noodhulp
Op 14 augustus 2021 vond een aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter plaats in de departementen Sud, Nippes en Grand'Anse, waardoor 800.000 mensen werden getroffen. 3145 personen ontvingen steun van HI, in de vorm van revalidatiesessies, mobiliteitshulpmiddelen (krukken, rolstoelen, enz.) of psychosociale steun. Er werden 1500 hygiënekits uitgedeeld aan de meest kwetsbare bevolkingsgroepen.  Onze ngo heeft ook bijgedragen tot de levering van humanitaire hulp via haar logistieke tak en heeft geholpen bij het vrijmaken van de wegen.

Inkomsten en uitgaven

Inkomsten
Het totaal van de inkomsten vanuit België voor het jaar 2021 bedraagt 12.325.243 euro. Dit is een stijging van 2% ten opzichte van het jaar 2020. Deze stijging is voornamelijk te danken aan een toename van institutionele fondsen, terwijl de inzameling van privéfondsen met 5% is gedaald. Deze inkomsten dragen bij tot de sociale missie van Handicap International.

  • Uitzonderlijke opbrengsten en andere: € 446.653
  • Inzameling van privéfondsen: € 4.510.995
  • Institutionele fondsen: € 7.367.596

Uitgaven

Voor 100 euro die door het HI-netwerk werd uitgegeven:

  • 85 euro: sociale missies
  • 9 euro: fondsenwervingkosten
  • 6 euro: werkingskosten
Gepubliceerd op: 19 augustus 2022

Meer over dit onderwerp

Pakistan - De heropbouw kan beginnen, maar nog niet overal
© HI
Noodhulp

Pakistan - De heropbouw kan beginnen, maar nog niet overal

8 weken lang kreeg Pakistan te maken met nooit geziene moessonregens. Het begon in juni en tegen midden augustus stond een gebied dat 9 keer groter is dan België onder water. De menselijke tol is immens en maar liefst 31 miljard dollar is nodig om de schade te herstellen. De heropbouw kan beginnen, al geldt dat niet voor alle provincies.

Irak: al 1,8 miljoen vierkante meter mijnvrij gemaakt sinds 2016
© HI
Mijnen en andere wapens

Irak: al 1,8 miljoen vierkante meter mijnvrij gemaakt sinds 2016

Al 6 jaar is Handicap International aan het ontmijnen in Irak. Momenteel is ons team aan het werk in Kirkoek.

Handicap International staat klaar om basisgoederen te verdelen onder getroffen Pakistaanse bevolking
© Development Tales Media / HI
Noodhulp

Handicap International staat klaar om basisgoederen te verdelen onder getroffen Pakistaanse bevolking

Een groot deel van Pakistan is verwoest door overstromingen. Meer dan 6,4 miljoen mensen hebben humanitaire hulp nodig. Handicap International maakt noodpakketten klaar voor families in bijzonder kwestbare situaties.