Goto main content

Maandag 6 maart: doe mee aan de solidariteitsdag voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije

Foto van een stad in Turkije verwoest na de aardbeving

Vandaag een maand geleden - op 6 februari - beefde de aarde in Turkije en Syrië, waarbij 55.000 doden vielen en miljoenen mensen afhankelijk werden van humanitaire hulp.

De dag wordt door de Franse en Nederlandse radio- en tv-media gedragen met het lied "People help the people" van Birdy. Het lied wordt maandag drie keer tegelijk op de verschillende radiozenders uitgezonden en is voor de gelegenheid gecoverd door een dertigtal Vlaamse artiesten. Het symboliseert de geest van solidariteit in België. De solidariteit met de slachtoffers komt van alle kanten: particulieren, bedrijven, scholen, jeugdbewegingen, sportclubs, steden, gemeenten, provincies, regionale en federale overheden. De Belg is en blijft solidair, ondanks de moeilijke economische situatie.

Neem deel aan de solidariteitdag door een donatie te doen aan het Consortium 12-12.

Ter plaatse verlenen de zeven humanitaire hulporganisaties van het consortium 12-12 (Caritas International, Médecins du Monde, Handicap International, Oxfam-België, Plan International Belgium, het Belgische Rode Kruis en UNICEF België) de meest dringende hulp aan de slachtoffers en de door de ramp getroffen personen: drinkwater, gezondheidszorg, voedsel, therapeutische voeding, kleding, materiaal voor onderdak, enz.

Naast deze onmiddellijke hulp verlenen de organisaties van het Consortium ook meer structurele steun in de vorm van financiële hulp, psychosociale bijstand, noodonderwijs en zorg voor niet-begeleide kinderen en andere kwetsbare personen.

Met een donatie aan het 12-12 Consortium helpt u onze organisaties om hun hulpwerk ter plaatse voort te zetten.
Want samen redden we meer levens.  

Bedankt voor uw vrijgevigheid.

Ik doe een gift

Gepubliceerd op: 6 maart 2023

Meer over dit onderwerp

Slachtoffers van conflict in Soedan worden in Tsjaad door HI verzorgd
© HI
Noodhulp

Slachtoffers van conflict in Soedan worden in Tsjaad door HI verzorgd

400.000 Soedanezen zijn het geweld in hun thuisland ontvlucht naar buurland Tsjaad. Vele vluchtelingen zijn geraakt door kogels en hebben medische hulp en revalidatiezorg nodig.

Logistieke sleutelrol bij coördinatie noodhulp in Libië
© HI
Noodhulp

Logistieke sleutelrol bij coördinatie noodhulp in Libië

Op 10 september zorgde een cycloon voor ongeziene overstromingen in de ruime regio van Derna. Handicap International stuurde een logistiek team ter plaatse.

Handicap International komt Marokkaanse slachtoffers van aardbeving te hulp
© Bulent Kilic / AFP
Noodhulp

Handicap International komt Marokkaanse slachtoffers van aardbeving te hulp

Op vrijdag 8 september werd Marokko getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Handicap International, dat al 30 jaar aanwezig is in het land, mobiliseert haar team ter plaatse en staat samen met de lokale partners de slachtoffers bij.