Goto main content

Maandag 6 maart: doe mee aan de solidariteitsdag voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije

Vandaag een maand geleden - op 6 februari - beefde de aarde in Turkije en Syrië, waarbij 55.000 doden vielen en miljoenen mensen afhankelijk werden van humanitaire hulp.

De dag wordt door de Franse en Nederlandse radio- en tv-media gedragen met het lied "People help the people" van Birdy. Het lied wordt maandag drie keer tegelijk op de verschillende radiozenders uitgezonden en is voor de gelegenheid gecoverd door een dertigtal Vlaamse artiesten. Het symboliseert de geest van solidariteit in België. De solidariteit met de slachtoffers komt van alle kanten: particulieren, bedrijven, scholen, jeugdbewegingen, sportclubs, steden, gemeenten, provincies, regionale en federale overheden. De Belg is en blijft solidair, ondanks de moeilijke economische situatie.

Neem deel aan de solidariteitdag door een donatie te doen aan het Consortium 12-12.

Ter plaatse verlenen de zeven humanitaire hulporganisaties van het consortium 12-12 (Caritas International, Médecins du Monde, Handicap International, Oxfam-België, Plan International Belgium, het Belgische Rode Kruis en UNICEF België) de meest dringende hulp aan de slachtoffers en de door de ramp getroffen personen: drinkwater, gezondheidszorg, voedsel, therapeutische voeding, kleding, materiaal voor onderdak, enz.

Naast deze onmiddellijke hulp verlenen de organisaties van het Consortium ook meer structurele steun in de vorm van financiële hulp, psychosociale bijstand, noodonderwijs en zorg voor niet-begeleide kinderen en andere kwetsbare personen.

Met een donatie aan het 12-12 Consortium helpt u onze organisaties om hun hulpwerk ter plaatse voort te zetten.
Want samen redden we meer levens.  

Bedankt voor uw vrijgevigheid.

Ik doe een gift

Gepubliceerd op: 6 maart 2023

Meer over dit onderwerp

Concert voor de slachtoffers van aardbeving in syrië

Concert voor de slachtoffers van aardbeving in syrië

Om de door de aardbeving getroffen bevolking in Syrië te steunen, geeft de sopraan Talar Dekrmanjian op 15 april 2023, om 19u30, een concert in het Centre d'étude Aurore in Brussel. Het ingezamelde geld gaat naar Handicap International, die hiermee revalidatiehulp en psychologische ondersteuning geeft aan de slachtoffers.

Aicha, Hoda en Ibtisam helpen mensen in de meest kwetsbare situaties in Libanon
© Fine Line Agency- H.I.
Preventie

Aicha, Hoda en Ibtisam helpen mensen in de meest kwetsbare situaties in Libanon

Aicha, Hoda en Ibtisam zijn drie van de twaalf vertegenwoordigers van de gebruikersgroep in het revalidatiecentrum Mousawat in Centraal Beqaa - Libanon. Zij leggen uit hoe hun dagelijkse activiteiten een verschil maken voor henzelf en hoe zij zich gesterkt voelen om steun te verlenen aan de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in de vluchtelingenkampen.

"Ik wil gewoon een waardig leven leiden met mijn gezin”
© Saleh Aliwa- H.I.
Gezondheid

"Ik wil gewoon een waardig leven leiden met mijn gezin”

"Ik ben de sterkste van de wereld!” Dat is hoe Khaled, een vier-en-een-half jaar oud energiebommetje, het team van HI verwelkomt in zijn huis.