Goto main content

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)

België

Het blauwe #WeMoveTogether-team was opnieuw sterk vertegenwoordigd op één van de grootste sportieve events van het land.

Het #WeMoveTogther-team van Handicap International aan de start van de 20 km van Brussel.

© Nicolas Daubry | Handicap International

Een zon zoals ze hoort te schijnen in mei, een temperatuur die zelfs wat zomers aanvoelt, een grote hoeveelheid toeschouwers die zijn afgezakt naar de hoofdstad en een sfeer waar weinig andere evenementen aan kunnen tippen. Het was weer een topeditie van de 20km door Brussel. En uiteraard tekende Handicap International weer present.

320 deelnemers

Meer dan 320 personen engageerden zich om in het blauwe shirt van Handicap International deel te nemen aan de 20km door Brussel. Heel wat lopers, enkele wandelaars, twee handbikers, maar ook enkele personen die niet zelfstandig konden deelnemen waren - dankzij de inclusieve organisatie - van de partij. Al gehoord van een joëlette? Wel, dankzij deze terreinrolstoel met slechts één wiel en de hulp van een team van lopers konden een aantal trouwe deelnemers opnieuw de 20 km afleggen en meegenieten van de ontlading achteraf.

Voor Bassel Maleki was het al de derde editie van de 20km door Brussel die hij meedoet binnen het team van Handicap International. Hij is fan van het werk van de organisatie en draagt via deze weg dan ook graag zijn steentje bij.

"Toen ik opgroeide, had ik geen enkel hulpmiddel dat aan mijn behoefte voldeed, laat staan om zelfstandig te kunnen functioneren. Ik dank Handicap International dan ook voor het geweldige werk dat zij leveren voor mensen met een beperking in noodsituaties en voor het aanbieden van mogelijkheden om hun mobiliteit te verbeteren."

Ook voor directeur Antoine Sépulchre was het een meer dan geslaagde editie. Zelf niet bevreesd om de handen uit de mouwen te steken (of is het voeten uit de broekspijpen in dit geval?), en dus was hij zelf één van de motoren van een handisportteam met joëlette.

"Met ruim 300 lopers zijn we één van de grootste teams aan de start en vallen we zeker op. Zo maken we mensen bewust van
onze organisatie en de acties."

Geld voor Nepal

Al dat gezwoeg en gezweet was uiteraard niet voor niets. Zoals elk jaar loopt het team geld bij mekaar om zo één van onze projecten te steunen. Dit jaar werd Nepal met haar revalidatieprojecten uitgekozen. Dankzij een ingezamelde bedrag van maar liefst 27.320 euro kunnen heel wat mensen in Nepal opnieuw de nodige revalidatiezorg krijgen die ze verdienen. Samen bewegen om anderen opnieuw te laten bewegen. Deze ploeg bracht het opnieuw voor mekaar.

Maar het mag (en moet) plezant zijn. Daarom zorgde een team van 38 vrijwilligers alweer voor een omkadering waar andere deelnemers enkel jaloers op kunnen zijn. Een warm onthaal in het prachtige museum Autoworld, op een steenworp van start en finish. Fruit en drank voor een goede start. Blauwe veters en een loopshirt voor de ideale race. Twee enthousiaste teams die de deelnemers naast het parcours naar de aankomst schreeuwden. Een goodiebag vol lekkers achteraf. En een professionele massage die je nadien doet voelen alsof je een dagje welness achter de rug hebt.

Pieterjan Winderickx, trouwe deelnemer van de 20km door Brussel, maar telkens binnen het team van een andere organisatie, is alvast overtuigd.

"Een persoonlijk record, dat heb ik helaas niet gelopen. Maar ik ben wel heel tevreden van de omkadering van Handicap International. Volgend jaar ben ik er zeker opnieuw bij."

Heb je dit evenement gemist, maar wil je toch nog eens voelen alsof je er zelf bij was? Bekijk dan de aftermovie en geniet nog eens mee:

 

Gepubliceerd op: 1 juni 2023

Meer over dit onderwerp

Recordaantal deelnemers op de 20km door Brussel (AFTERMOVIE)

Recordaantal deelnemers op de 20km door Brussel (AFTERMOVIE)

373 handbikers, rolstoelgebruikers, lopers en wandelaars zamelden geld in voor Handicap International

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

Voorbije zondag 21 april 2024 stond Handicap International opnieuw aan de start van Vlaanderens grootste loopevent.

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’
© J. Labeur / HI
Integratie

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’

Sandra Boisseau, experte bij Handicap International, over de aanpak en het belang van inclusief onderwijs.