Goto main content

Over de Atlantische Oceaan in 40 dagen

België

De broers Damien en Bernard Van Durme hebben het gehaald! Na 39 dagen, 21 uur en 2 minuten roeien, kwamen ze op 21 januari – nog voor zonsopgang – aan in Antigua. 

Damien en Bernard Van Durme enkele minuten na hun aankomst in Antigua.

Damien en Bernard Van Durme enkele minuten na hun aankomst in Antigua. | © Van Durme Brothers

De broers Damien en Bernard Van Durme hebben het gehaald! Na 39 dagen, 21 uur en 2 minuten roeien, kwamen ze op 21 januari – nog voor zonsopgang – aan in Antigua. De Van Durme Brothers, zoals ze zichzelf noemen, namen deel aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge, een loodzware roeiwedstrijd over de Atlantische oceaan.

Toen de 35 deelnemende teams op 12 december aan de start verschenen in La Gomera, één van de Canarische eilanden, hadden ze nog ongeveer 5000 km voor de boeg. Na een ietwat moeilijker begin raakten de broers goed op dreef. In hun ‘Brothership’, de toepasselijke naam van hun roeiboot, eindigden ze als tweede van de dertien duo’s in de race. Ze werden feestelijk onthaald door supporters, vrienden en familie.

Tijdens het hele avontuur hielden de broers hun volgers op de hoogte via sociale media. Hun verhaal werd ook op opgepikt door nationale media.

Handicap International had een bijzondere reden om alle ontwikkelingen rond het roeiersduo met veel enthousiasme (en ontzag) te volgen. Net zoals alle andere deelnemers, kozen Damien en Bernard een goed doel om te steunen tijdens hun race. Hun keuze viel op Handicap International. We zijn dan ook bijzonder trots op de prestatie van de Van Durme Brothers en wensen hen nu voldoende recuperatie toe! 

Wil je net zoals de Van Durme Brothers onze organisatie steunen? Dat kan nog steeds via de actiepagina van Damien en Bernard.
 

Gepubliceerd op: 29 januari 2020

Meer over dit onderwerp

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

Voorbije zondag 21 april 2024 stond Handicap International opnieuw aan de start van Vlaanderens grootste loopevent.

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’
© J. Labeur / HI
Integratie

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’

Sandra Boisseau, experte bij Handicap International, over de aanpak en het belang van inclusief onderwijs.

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez Revalidatie

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez

Een vierkoppige delegatie van Handicap International besprak met de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking het belang van de nieuwe resolutie en de stappen die genomen moeten worden.