Goto main content

3 - Sitting Bull

Deel 3 van de zomerreeks met Didier Demey

Geronimo

Geronimo | HI

Hij zag eruit als een Noord-Amerikaanse indiaan: lange haren, gebruinde huid, atletisch lichaam. Hij had rode draden in zijn haar die iets weghadden van de pluimen van een heel zeldzame vogel. Ik doopte hem Geronimo.

Hij was één en al spieren, zelfs met maar één been en op 3 600 meter hoogte moest hij toen 90 kilo gewogen hebben. Onze technicus had er een vette kluif aan om een prothese te maken die paste en dat gewicht kon houden.

In onze revalidatiezaal zat hij liefst van al gewoon op een stoel, zonder een woord te zeggen. Hij keek dan toe hoe de anderen hun oefeningen deden aan de brug met gelijke leggers. Ik geloof dat hij dat rustgevend vond. Ik zei dan: "Yo, Geronimo, zet je achterste eens in beweging! We hebben geen prothese van gehard staal voor jou gemaakt opdat jij lekker op een stoel kon blijven zitten. Beweeg, of ik ga je ‘Sitting Bull’ beginnen noemen …”
Hij begreep me niet, maar lachte wel. Hij stak zijn tong uit en krabte zich in de haren. Dan begon hij opnieuw aan zijn oefening. Misschien begreep hij me dan toch.

Terug naar het overzicht

Meer over dit onderwerp

290 ballonnen in Brussel, 290 dagen van leed in Gaza Noodhulp

290 ballonnen in Brussel, 290 dagen van leed in Gaza

Ngo's protesteren tegen het gebrek aan politieke actie, waardoor de humanitaire ramptoestand in Gaza blijft duren.

Litouwen wil verbod op clustermunitie opheffen Mijnen en andere wapens

Litouwen wil verbod op clustermunitie opheffen

Handicap International uit haar grote bezorgdheid over het plan van Litouwen om zich terug te trekken uit het Verdrag inzake Clustermunitie.

Eindrapport Oekraïne 12-12 Noodhulp

Eindrapport Oekraïne 12-12

Welke hulp boden de ngo's van het consortium 12-12 na twee jaar oorlog?