Goto main content

Wahid: een onschuldig slachtoffer van clustermunitie

Wahid was 12 jaar op het moment van het ongeval. Op 29 juni 2013 wandelt hij met zijn negenjarig broertje in zijn wijk in Kerbala (in het zuidwesten van Bagdad), toen een bizar metalen voorwerp hun aandacht trok. Wahid neemt het voorwerp beet en het ontploft. Het gebied werd gebombardeerd met clustermunitie.

Wahid was 12 jaar op het moment van het ongeval. Op 29 juni 2013 wandelt hij met zijn negenjarig broertje in zijn wijk in Kerbala (in het zuidwesten van Bagdad), toen een bizar metalen voorwerp hun aandacht trok.

Wahid neemt het voorwerp beet en het ontploft. Het gebied werd gebombardeerd met clustermunitie. Wahid had vele ernstige kwetsuren: zijn rechterhand werd losgerukt, drie vingers van zijn linkerhand werden geamputeerd, zijn lichaam werd doorzeefd met metaalsplinters, vooral zijn borst, zijn hoofd, zijn enkel en zijn knie.

Hij heeft vier chirurgische ingrepen moeten ondergaan en zal voor de rest van zijn leven de pijnlijke gevolgen van dit drama ondervinden. Zijn ouders hebben het overgrote deel van hun bezittingen moeten verkopen om zijn medische kosten te kunnen betalen.

Meer over dit onderwerp

290 ballonnen in Brussel, 290 dagen van leed in Gaza Noodhulp

290 ballonnen in Brussel, 290 dagen van leed in Gaza

Ngo's protesteren tegen het gebrek aan politieke actie, waardoor de humanitaire ramptoestand in Gaza blijft duren.

Litouwen wil verbod op clustermunitie opheffen Mijnen en andere wapens

Litouwen wil verbod op clustermunitie opheffen

Handicap International uit haar grote bezorgdheid over het plan van Litouwen om zich terug te trekken uit het Verdrag inzake Clustermunitie.

Eindrapport Oekraïne 12-12 Noodhulp

Eindrapport Oekraïne 12-12

Welke hulp boden de ngo's van het consortium 12-12 na twee jaar oorlog?