Goto main content

Wandel mee met Handicap International

Revalidatie

Handicap International streeft ernaar om het grote publiek te overtuigen van het belang van kwalitatieve revalidatiezorg voor iedereen. En de beste manier om daar even bij stil te staan, is toch door zelf te bewegen? Daarom stelt Handicap International vandaag 7 bijzondere Belgische wandelroutes voor.  Ze maken deel uit van de campagne "We Move Together".

Verschillende wandelaars volgen enthousiast de route.

De organisatie stippelde 7 wandelroutes uit en gaf ze allemaal een unieke ‘Handicap International’ stempel. Maar dat deden we niet alleen! Net zoals voor onze projecten op het terrein, werken we samen met lokale partners. In dit geval partners die hun streek op hun duimpje kennen.

En zo kwamen we tot gevariëerde routes met voor elk wat wils, zowel voor wie goed als voor wie minder goed kan bewegen. De wandelingen brengen je langs prachtige landschappen met geurige lavendelvelden, oude abdijen, brouwerijen, bloempluktuinen en leuke brasserieën om even op adem te komen. Probeer er zeker eentje uit, want je (her)ontdekt ongetwijfeld een mooi stukje België.

 

Een movement voor meer beweging

We Move Together. Dat is de naam van de ‘movement’ die Handicap International al voor het tweede jaar op rij organiseert, met de bedoeling om even na te denken over het belang van kwalitatieve revalidatiezorg op. Terwijl je zelf beweegt, is het gemakkelijker om je in te beelden hoe het is om te leven met een verminderde mobiliteit.

Daarom kan je dit jaar luisteren naar vijf podcasts die onze collega’s Christophe, Erwin, Eric, Catherine en Martin speciaal voor de gelegenheid hebben opgenomen. Zij delen hun persoonlijke ervaringen in onder meer Haïti, Vietnam of het Midden-Oosten en vertellen hoe revalidatiezorg een enorme impact kan hebben op het leven van mensen met een handicap.

In een van de podcasts hoor je Erwin Telemans, directeur van Handicap International België. Hij vertelt over hoe hij en zijn medewerkers baby’s met klompvoetjes een volledig ander toekomstperspectief gaven. Hij was erg gemotiveerd voor de podcast. “Iedereen moet zich vrij kunnen bewegen. Dat is een basisrecht. Jammergenoeg is dit in veel landen niet mogelijk, omdat er geen kwaliteitsvolle revalidatiezorg is voor mensen met een handicap. Wereldwijd hebben 250 miljoen mensen krukken, rolstoelen of protheses nodig, maar slechts 10 procent van hen heeft toegang tot loophulp. Met deze campagne willen we de aandacht vestigen op dat probleem.”

 

Klik hier om alle wandelingen te ontdekken

 

Blauwe Veters, een sterk symbool

Je kan alle wandelingen en podcasts gratis verkrijgen via de website. Nog een tip: met de Blauwe Veter in je schoen, stap je zoveel beter! Bovendien toon je aan de wereld dat jij vindt dat elke mens recht heeft op revalidatiezorg. De veters worden in Europa geproduceerd en bestaan uit gerecycleerd materiaal. Een setje kost drie euro. Strik ze vandaag nog via de website.

 

Bestel je Blauwe Veters

 

Gepubliceerd op: 29 juni 2022

Meer over dit onderwerp

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp
© M. Itouhar / HI
Noodhulp Revalidatie

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp

Handicap International is sinds 1993 aanwezig in Marokko. In samenwerking met lokale partners biedt het revalidatiezorg aan de slachtoffers van de aardbeving die het land in september trof.

DR Congo: 2,6 miljoen mensen in Noord-Kivu hebben dringend humanitaire hulp nodig
© HI
Gezondheid Noodhulp Revalidatie

DR Congo: 2,6 miljoen mensen in Noord-Kivu hebben dringend humanitaire hulp nodig

De oplaaiende geweld in Oost-Congo zorgt opnieuw voor stijgende noden. Handicap International biedt revalidatiezorg, psychologische ondersteuning en verzorgt het transport van hulpgoederen voor 12 ngo's.

Enorme nood aan revalidatiezorg in Gaza
© HI
Noodhulp Revalidatie

Enorme nood aan revalidatiezorg in Gaza

Vele slachtoffers lopen het risico om een permanente handicap over te houden aan hun verwondingen. Handicap International biedt revalidatiezorg, al is dat in zeer moeilijke omstandigheden.