Goto main content

Help ons om de jongste oorlogsslachtoffers hun jeugd terug te geven! 

Ook kinderen zijn het slachtoffer van oorlog: help hen opnieuw aan een zorgeloze jeugd!

Maak het verschil voor kinderen die slachtoffer zijn van de oorlog!

Onze specialisten zetten kinderen op weg naar nieuwe dromen.

 

Elke dag opnieuw zijn het burgers die in conflictgebieden de hoogste prijs betalen. De eindeloze oorlogen in Syrië en Jemen veroorzaken ondraaglijk leed bij tienduizenden kinderen en volwassenen. Ook dichter bij huis, in Oekraïne, zijn kinderen het slachtoffer van gewapend geweld. In welk land de oorlog ook plaatsvindt, telkens opnieuw vallen er bommen op huizen, ziekenhuizen en scholen. Kinderen worden gedood of gewond, zowel fysiek als mentaal. En zelfs na het einde van een conflict blijven er slachtoffers vallen. Zo is Afghanistan één van de meest verontreinigde landen ter wereld wat betreft explosieve oorlogsresten zoals antipersoonsmijnen.

Onze teams van kinesitherapeuten, prothese-specialisten en psychosociale hulpverleners helpen zij die het overleven opnieuw op weg. Ontdek hoe deze kinderen de draad van hun leven weer opnamen!


Waar wordt uw gift eigenlijk voor gebruikt?

 
Een nieuw uitgeruste fysiotherapieruimte met fysiotherapietafels, gymnastiekballen, enz. Een nieuw uitgeruste fysiotherapieruimte met fysiotherapietafels, gymnastiekballen, enz. Een nieuw uitgeruste fysiotherapieruimte met fysiotherapietafels, gymnastiekballen, enz. Een nieuw uitgeruste fysiotherapieruimte met fysiotherapietafels, gymnastiekballen, enz.
 

 Professioneel materiaal 

 

Handicap International rust revalidatiecentra uit met gespecialiseerd materiaal, zodat de patiënten de best mogelijke medische zorg kunnen ontvangen.

 
 

 Revalidatiezorg  

 

De door HI ondersteunde centra bieden revalidatiezorg aan de patiënten. Ze verdelen ook mobiliteitshulpmiddelen: krukken, rolstoelen en orthopedisch materiaal zoals braces en prothesen.

 
Een jonge man in een rolstoel. Een specialist van Handicap International onderzoekt zijn brace. Een jonge man in een rolstoel. Een specialist van Handicap International onderzoekt zijn brace. Een jonge man in een rolstoel. Een specialist van Handicap International onderzoekt zijn brace. Een jonge man in een rolstoel. Een specialist van Handicap International onderzoekt zijn brace.
Een expert toont een blad aan een klein meisje dat op een speelmat zit. Een expert toont een blad aan een klein meisje dat op een speelmat zit. Een expert toont een blad aan een klein meisje dat op een speelmat zit. Een expert toont een blad aan een klein meisje dat op een speelmat zit.
 

 Psychologische ondersteuning 

 

Als patiënten getraumatiseerd zijn of het moeilijk hebben om hun beperking te aanvaarden bieden de specialisten van Handicap International ook psychologische hulp. Ook familieleden kunnen rekenen op deze ondersteuning.

 
 

 Opleidingen 

 

Handicap International organiseert ook specifieke opleidings- en sensbiliseringssessies voor kinesitherapeuten en het zorgpersoneel van medische instellingen die zich bezighouden met revalidatiezorg en de behandeling van oorlogswonden.

 
Een trainer van Handicap International geeft advies aan een orthopedisch technicus die een prothese maakt. Een trainer van Handicap International geeft advies aan een orthopedisch technicus die een prothese maakt. Een trainer van Handicap International geeft advies aan een orthopedisch technicus die een prothese maakt. Een trainer van Handicap International geeft advies aan een orthopedisch technicus die een prothese maakt.