Goto main content

Help ons om de jongste oorlogsslachtoffers hun jeugd terug te geven!

Geef andere kinderen een tweede kans!

Onze medewerkers zetten kinderen op weg
om opnieuw te durven dromen.

 

Elke dag opnieuw zijn het de burgers in conflictgebieden die de hoogste prijs betalen. De eindeloze burgeroorlogen in Syrië en Jemen veroorzaken ondraaglijk leed bij tienduizenden kinderen en volwassenen. Willekeurige bombardementen verwoesten net zo goed huizen, ziekenhuizen en scholen als militaire doelwitten. Kinderen worden gedood of lopen fysieke of psychologische letsels op. Onze kinesitherapeuten en psychosociale werkers helpen hen om hun leven terug op de rails te krijgen. Ontdek hoe ze dat voor mekaar krijgen!

Jouw steun tovert een glimlach op hun gezicht!

Abdullah overwon zijn trauma

Abdullah raakte zwaargewond bij een bombardement toen hij buiten met vriendjes aan het spelen was. Hij verloor daarbij zijn neef, die hij als een broer beschouwde. Abdullah onderging een amputatie. Hij had nergens zin meer in, hij liep er verloren bij, zo getraumatiseerd was hij. Hij was bang van de artsen die hem opvolgden en schreeuwde het uit wanneer een kinesitherapeut revalidatie-oefeningen met hem wou doen. Tot hij uiteindelijk toch opnieuw moed vatte. Vandaag kan hij opnieuw stappen!

© ISNA Agency / HI

Tariq: blij dat hij weer kan lopen

Wanneer het bommen regent op een stad, vallen daarbij burgerslachtoffers. Tariq, een jonge Jemeniet, kan erover meepraten: hij was acht jaar toen zijn been geamputeerd werd na een zwaar bombardement. De kinesitherapeuten van Handicap International gaven hem een prothese en volgden hem op tijdens zijn revalidatie. Hij is opgelucht dat hij opnieuw kan lopen, springen en spelen met zijn vrienden.

© ISNA Agency / HI

Fatehia is het lachen toch niet helemaal verleerd

"Eerst kreeg ik krukken. Ik haatte ze, want ze deden me er lelijk uitzien!" blikt Fatehia terug. Het meisje raakte drie jara geleden getraumatiseerd bij een luchtaanval die haar school vernietigde. Dankzij de psychologische ondersteuning van onze teams heeft ze haar handicap leren aanvaarden. Fatehia was volledig in zichzelf gekeerd maar nu heeft ze haar gevoel voor humor teruggevonden. Ze droomt van een leven als tandarts die na haar werkuren een begenadigde kunstenares wordt.

© ISNA Agency / HI

Marwan: gemotiveerder dan ooit

Deze jongen lag te slapen toen zijn huis geraakt werd bij een luchtaanval. Tijdens de revalidatiesessies leerde Marwan zich te verplaatsen met zijn nieuwe prothese. Zijn doel: opnieuw kunnen voetballen! Ondanks alle moeilijkheden krijgt zijn opgewekte ingesteldheid altijd de bovenhand. Marwan wil later dokter worden, maar niet zomaar één: "een dokter die de benen van mensen verzorgt," zegt hij gedecideerd.

© ISNA Agency / HI

Het is Hala dan toch gelukt!

Hala was buiten aan het spelen toen een mortier vlakbij insloeg. Getraumatiseerd als ze was, weigerde ze een prothese te dragen. Onze teams wisten beetje bij beetje haar vertrouwen te winnen. “Omdat ze van ballonnen houdt, hebben we haar met behulp van tientallen kleine ballonnen geleerd om opnieuw te stappen!” aldus één van de kinesitherapeuten. Hala heeft haar prothese aanvaard. Een opluchting voor haar moeder: “Mijn dochter heeft iedereen tot het uiterste gedreven maar het is hun gelukt om haar opnieuw te laten stappen!”

© ISNA Agency / HI

Wat doen we met jouw gift?

 
Een nieuw uitgeruste fysiotherapieruimte met fysiotherapietafels, gymnastiekballen, enz. Een nieuw uitgeruste fysiotherapieruimte met fysiotherapietafels, gymnastiekballen, enz. Een nieuw uitgeruste fysiotherapieruimte met fysiotherapietafels, gymnastiekballen, enz. Een nieuw uitgeruste fysiotherapieruimte met fysiotherapietafels, gymnastiekballen, enz.

Handicap International rust de revalidatiecentra uit met gespecialiseerd materiaal, opdat de patiënten de best mogelijke medische zorg kunnen ontvangen.

De door HI ondersteunde centra verlenen revalidatiezorg aan de patiënten. Ze verdelen ook mobiliteitshulpmiddelen: krukken, rolstoelen en orthopedische apparatuur zoals orthesen en prothesen.

Een jonge man in een rolstoel. Een specialist van Handicap International onderzoekt zijn brace. Een jonge man in een rolstoel. Een specialist van Handicap International onderzoekt zijn brace. Een jonge man in een rolstoel. Een specialist van Handicap International onderzoekt zijn brace. Een jonge man in een rolstoel. Een specialist van Handicap International onderzoekt zijn brace.
 
Een expert toont een blad aan een klein meisje dat op een speelmat zit. Een expert toont een blad aan een klein meisje dat op een speelmat zit. Een expert toont een blad aan een klein meisje dat op een speelmat zit. Een expert toont een blad aan een klein meisje dat op een speelmat zit.

De teams van HI zorgen naast revalidatiezorg ook voor psychologische hulp voor de patiënten, wanneer deze getraumatiseerd zijn of moeite hebben om hun handicap te aanvaarden. Ook familieleden kunnen rekenen op psychologische ondersteuning.

HI organiseert ook specifieke opleidings- en sensbiliseringssessies voor kinesitherapeuten en het zorgpersoneel van medische instellingen die zich bezighouden met revalidatiezorg en de behandeling van oorlogswonden.

Een trainer van Handicap International geeft advies aan een orthopedisch technicus die een prothese maakt. Een trainer van Handicap International geeft advies aan een orthopedisch technicus die een prothese maakt. Een trainer van Handicap International geeft advies aan een orthopedisch technicus die een prothese maakt. Een trainer van Handicap International geeft advies aan een orthopedisch technicus die een prothese maakt.