Goto main content

Wij zetten personen met een beperking in Kinshasa in beweging

Steun onze revalidatieprojecten

Project ‘Djama Inasimama’

Kinshasa, de uitbundige metropool in het hart van Afrika. Helaas is het ook een stad waar veel personen met een beperking in armoede leven. Handicap International zorgt ervoor dat deze mensen toegang hebben tot betaalbare en kwaliteitsvolle zorg. Hoe? Dankzij een project dat inzet op lokale expertise, mobiele klinieken en een professionele opvolging. 

Het revalidatiecentrum van Makala, Kinshasa Het revalidatiecentrum van Makala, Kinshasa Het revalidatiecentrum van Makala, Kinshasa Het revalidatiecentrum van Makala, Kinshasa
© Thomas Freteur / HI
Trésor Trésor Trésor Trésor

© Th. Freteur / HI

Trésor

Trésor is 12 jaar. Hij woont met zijn gezin in een arme wijk van de miljoenenstad Kinshasa. Toen hij drie jaar oud was, werd hij te grazen genomen door polio. Sindsdien is hij verlamd aan zijn linkerbeen. Trésor heeft jarenlang in de schaduw geleefd. Het is pas sinds Trésor werd opgemerkt door het team van Handicap International, dat hij uit de schaduw kon treden.

Raphael voor zijn huis, herft de armen Raphael voor zijn huis, herft de armen Raphael voor zijn huis, herft de armen Raphael voor zijn huis, herft de armen

© Th. Freteur / HI

Raphaël

Raphaël werd geboren met één been dat korter is dan het andere. Tot zijn zesde trok hij zijn plan, ondanks zijn beperking. Maar een simpele breuk veranderde alles. Raphaël kon niet meer stappen en werd gepest. Twee jaar later kwam de kentering, tijdens een schoolvergadering voor de ouders van kinderen met een beperking.

Doe een gift en zet iets in beweging
voor de personen met een beperking in Kinshasa

Krukken Krukken Krukken Krukken

Met 20 euro draag je bij aan een paar krukken

Prothese Prothese Prothese Prothese

Met 48 euro draag je bij aan een prothese

rolstoel rolstoel rolstoel rolstoel

Met 80 euro draag je bij aan een rolstoel