Goto main content

Aardbeving in Marokko: Handicap International betuigt haar steun

Noodhulp
Marokko

Op vrijdag 8 september, rond 23 uur, trof een aardbeving met een kracht van 6,8 de provincie Al-Haouz in Marokko. Handicap International is sinds 1993 actief in het land en betuigt haar steun aan het Marokkaanse volk.

Veel bewoners werden midden in de nacht verrast en verlieten in allerijl hun huizen om beschutting te zoeken voor instortende gebouwen.

Volgens de laatste update kwamen meer dan duizend mensen om en vielen er meer dan 1.200 gewonden. De situatie is het meest zorgwekkend in de provincies Al-Haouz en Taroudant, waar honderden gebouwen zijn verwoest en de bevolking zich in een staat van shock bevindt.

In het licht van de omvang van de ramp betuigt Handicap International, dat sinds 1993 in Marokko aanwezig is en nauwe banden onderhoudt met haar partners ter plaatse, haar volledige steun en solidariteit met het Marokkaanse volk.

Al onze teams zijn veilig en wel. Ook blijven we de situatie nauwlettend volgen en zetten we de samenwerking met onze Marokkaanse partners voort zodat we kunnen tussenkomen wanneer dat nodig is.

Gepubliceerd op: 9 september 2023

Meer over dit onderwerp

Logistieke sleutelrol bij coördinatie noodhulp in Libië
© HI
Noodhulp

Logistieke sleutelrol bij coördinatie noodhulp in Libië

Op 10 september zorgde een cycloon voor ongeziene overstromingen in de ruime regio van Derna. Handicap International stuurde een logistiek team ter plaatse.

Handicap International komt Marokkaanse slachtoffers van aardbeving te hulp
© Bulent Kilic / AFP
Noodhulp

Handicap International komt Marokkaanse slachtoffers van aardbeving te hulp

Op vrijdag 8 september werd Marokko getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Handicap International, dat al 30 jaar aanwezig is in het land, mobiliseert haar team ter plaatse en staat samen met de lokale partners de slachtoffers bij.

'De mensenstroom leek op een rivier die plots buiten haar oevers trad'
© HI 2023
Noodhulp

'De mensenstroom leek op een rivier die plots buiten haar oevers trad'

Salahedin is directeur van het Aqrabat-ziekenhuis, een partnerziekenhuis van Handicap International in het noordwesten van Syrië. Na de aardbeving van februari verzorgde zijn personeel meer dan 1.500 gewonden.