Goto main content

Aardbeving in Marokko: Handicap International betuigt haar steun

Noodhulp
Marokko

Op vrijdag 8 september, rond 23 uur, trof een aardbeving met een kracht van 6,8 de provincie Al-Haouz in Marokko. Handicap International is sinds 1993 actief in het land en betuigt haar steun aan het Marokkaanse volk.

Veel bewoners werden midden in de nacht verrast en verlieten in allerijl hun huizen om beschutting te zoeken voor instortende gebouwen.

Volgens de laatste update kwamen meer dan duizend mensen om en vielen er meer dan 1.200 gewonden. De situatie is het meest zorgwekkend in de provincies Al-Haouz en Taroudant, waar honderden gebouwen zijn verwoest en de bevolking zich in een staat van shock bevindt.

In het licht van de omvang van de ramp betuigt Handicap International, dat sinds 1993 in Marokko aanwezig is en nauwe banden onderhoudt met haar partners ter plaatse, haar volledige steun en solidariteit met het Marokkaanse volk.

Al onze teams zijn veilig en wel. Ook blijven we de situatie nauwlettend volgen en zetten we de samenwerking met onze Marokkaanse partners voort zodat we kunnen tussenkomen wanneer dat nodig is.

Gepubliceerd op: 9 september 2023

Meer over dit onderwerp

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan
© M. Degue Mohassingar / HI
Noodhulp Preventie

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan

Op 15 april 2023 brak in Soedan een gewapend conflict uit. Sinds mei 2023 werkt Handicap International in Oost-Tsjaad om Soedanese vluchtelingen, die op de vlucht zijn voor het geweld, te ondersteunen en op te vangen.

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp
© M. Itouhar / HI
Noodhulp Revalidatie

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp

Handicap International is sinds 1993 aanwezig in Marokko. In samenwerking met lokale partners biedt het revalidatiezorg aan de slachtoffers van de aardbeving die het land in september trof.

"Het aantal personen met een handicap in Gaza zal aanzienlijk toenemen. Zoveel is zeker."
© S. Sulaiman / HQ
Noodhulp

"Het aantal personen met een handicap in Gaza zal aanzienlijk toenemen. Zoveel is zeker."

Maria Marelli is kinesitherapeut bij Handicap International. Ze gaat regelmatig naar Rafah om ons team in Gaza te ondersteunen.