Goto main content

Antoine Sépulchre, de nieuwe algemeen directeur van Handicap International België

België

Voormalig verantwoordelijke voor private fondsenwerving binnen de organisatie, Antoine Sépulchre, neemt het stokje over van Erwin Telemans, die na vier jaar aan het hoofd van de ngo aan een nieuwe opdracht begint bij Handicap International.

Antoine Sépulchre, de nieuwe algemeen directeur van Handicap International België

© Nicolas Daubry / HI

Antoine bezit een master management aan de Solvay Brussels School of Economics and Management en zette zijn eerste carrièrestappen in de privésector. Sinds 2018 is hij aan de slag bij Handicap International.

 

Waarom Handicap International?

Ik ben hier beland dankzij een vriend. Hij bracht me op de hoogte van het feit dat ze iemand zochten bij deze organisatie, op een moment wanneer ik me wou heroriënteren op professioneel vlak. Toen heb ik dus Handicap International leren kennen en wat ze doet in België en in de rest van de wereld. Ik ben zeer blij, vereerd en vol vertrouwen om met een fantastisch team aan mij zijde aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen.

Wat betekent het woord ‘hiërarchie’ voor jou?

Hiërarchie op de werkvloer is een concept dat me niet veel zegt. Waar ik meer in geloof is dat als je echt wil dat een organisatie goed functioneert, je vooral verschillende profielen met verschillende competenties moet samenbrengen en een vertrouwelijk klimaat moet creëren tussen de collega’s. Ik vind dat ik als directeur vooral daarin een belangrijke rol heb te spelen. Ik geloof zeer sterk in de collectieve sterkte van een team.

Wat zijn jouw prioriteiten voor dit jaar?

Ik wil focussen op drie aspecten: aandachtig blijven voor het welzijn en de mentale gezondheid van onze medewerkers, de impact van onze ngo vergroten op maatschappelijk vlak, en blijven voortbouwen op innovatie en evolutie van onze werkmethoden.

Wat betekent ‘OneTeam’ voor jou ?

Het concept ‘OneTeam’ betekent dat je allemaal samen in dezelfde richting moet kijken. Hiervoor heb je een gemeenschappelijk doel nodig, moet je kunnen rekenen op mekaar, en moet je kunnen voelen dat je deel uitmaakt van eenzelfde ploeg.

Hoe zie jij de toekomst van Handicap International België?

Ik zie nog heel wat mogelijkheden om te ontwikkelen als organisatie, zowel aan de Nederlandstalige als aan de Franstalige kant van ons land. Ik geloof sterk in solide partnerschappen met andere actoren binnen de non-profitsector, maar even goed met de politiek of met de privésector. Zonder het Belgische publiek te vergeten natuurlijk. Het zijn zij die ons al meer dan 40 jaar steunen en een belangrijke rol spelen in de ontplooing van onze projecten. Tenslotte, hoop ik ook dat Handicap International een aantrekkelijke werkgever kan blijven voor de mensen die hier willen komen werken in de toekomst.

 

 

Gepubliceerd op: 12 april 2023

Meer over dit onderwerp

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

Voorbije zondag 21 april 2024 stond Handicap International opnieuw aan de start van Vlaanderens grootste loopevent.

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’
© J. Labeur / HI
Integratie

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’

Sandra Boisseau, experte bij Handicap International, over de aanpak en het belang van inclusief onderwijs.

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez Revalidatie

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez

Een vierkoppige delegatie van Handicap International besprak met de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking het belang van de nieuwe resolutie en de stappen die genomen moeten worden.