Goto main content

Expert ruggenmergletsels van Handicap International aangekomen in China

Noodhulp Revalidatie
China

Handicap International werkt in sneltempo verder aan de uitbouw van haar noodhulpoperaties in Chengdu, de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan die getroffen werd door de aardbeving.

Erik Weerts - aarbeving china

Uitbouw van haar noodhulpoperaties in Chengdu gaat verder
Handicap International werkt in sneltempo verder aan de uitbouw van haar noodhulpoperaties in Chengdu, de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan die getroffen werd door de aardbeving. Omdat de organisatie al ter plaatse was voor de aardschok kon Handicap International onmiddellijk na de ramp aan de slag. Gisterenavond kwam Eric Weerts, een medewerker van Handicap International die gespecialiseerd is in ruggenmergletsels, aan in Chengdu. Ook Vincent Slypen, directeur Operaties van de Belgische sectie van Handicap International, vertrekt vandaag vanuit Brussel om het team ter plaatse te versterken.

De organisatie werkt sinds dinsdag 13 mei in de referentieziekenhuizen van Chengdu. Handicap International versterkt de lokale medische teams in de twee grootste referentieziekenhuizen in het rampgebied met specialisten in posttraumatische revalidatie, ruggenmergletsels en hoofdwonden.

Eric Weerts werkt al verschillende jaren voor Handicap International in Vietnam, waar de organisatie als eerste een paraplegisch centrum opende met een sterke focus op vorming. De organisatie heeft een lange ervaring met het opleiden van medisch personeel en het voorlichten rond het belang van revalidatie voor patiënten met ruggenmergletsels. De kennis van deze gespecialiseerde kinesist is cruciaal voor de revalidatie van een groot aantal gewonden in het rampgebied. “Dikwijls sterven patiënten met ruggenmergletsels aan de complicaties na operaties omdat het aan gespecialiseerde opvolging ontbreekt”, aldus Eric Weerts bij het begin van zijn opdracht in Chengdu.

Meer over dit onderwerp

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan
© M. Degue Mohassingar / HI
Noodhulp Preventie

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan

Op 15 april 2023 brak in Soedan een gewapend conflict uit. Sinds mei 2023 werkt Handicap International in Oost-Tsjaad om Soedanese vluchtelingen, die op de vlucht zijn voor het geweld, te ondersteunen en op te vangen.

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp
© M. Itouhar / HI
Noodhulp Revalidatie

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp

Handicap International is sinds 1993 aanwezig in Marokko. In samenwerking met lokale partners biedt het revalidatiezorg aan de slachtoffers van de aardbeving die het land in september trof.

"Het aantal personen met een handicap in Gaza zal aanzienlijk toenemen. Zoveel is zeker."
© S. Sulaiman / HQ
Noodhulp

"Het aantal personen met een handicap in Gaza zal aanzienlijk toenemen. Zoveel is zeker."

Maria Marelli is kinesitherapeut bij Handicap International. Ze gaat regelmatig naar Rafah om ons team in Gaza te ondersteunen.