Goto main content

Getuigenis uit Haïti: Astride wisselt haar banden voor wielen

Noodhulp Revalidatie
Haïti

In Sarthe kan men het onmogelijk over routine hebben. Elke dag wachten ons weer nieuwe verrassingen. Die dag waren we volop met de patiënten aan het werk in de tenten, toen een verpleger ons vroeg om hem te volgen naar een zopas aangekomen patiënt. We begaven ons naar de ingang van het kamp, waar een uitwijkelinge uit een NGO van de Dominicaanse Republiek (het land waar Haïti aan grenst) ons voorstelde aan een jonge Haïtiaanse vrouw, Astride Noël, die ze had gevonden op het trottoir in een achterbuurt van Port-au-Prince.

 Getuigenis uit Haïti: Astride wisselt haar banden voor wielen

In Sarthe kan men het onmogelijk over routine hebben. Elke dag wachten ons weer nieuwe verrassingen. Die dag waren we volop met de patiënten aan het werk in de tenten, toen een verpleger ons vroeg om hem te volgen naar een zopas aangekomen patiënt.

We begaven ons naar de ingang van het kamp, waar een uitwijkelinge uit een NGO van de Dominicaanse Republiek (het land waar Haïti aan grenst) ons voorstelde aan een jonge Haïtiaanse vrouw, Astride Noël, die ze had gevonden op het trottoir in een achterbuurt van Port-au-Prince.

Astride loopt al 20 jaar op haar knieën. Toen ze 7 was, kreeg ze polio, en sindsdien kon ze nooit nog wandelen of rechtop gaan staan. Om het allemaal wat draaglijker te maken, bevestigde Astride daarom op elk scheenbeen een groot stuk autoband. Zo wandelt ze eigenlijk op vier poten.

Meer over dit onderwerp

290 ballonnen in Brussel, 290 dagen van leed in Gaza Noodhulp

290 ballonnen in Brussel, 290 dagen van leed in Gaza

Ngo's protesteren tegen het gebrek aan politieke actie, waardoor de humanitaire ramptoestand in Gaza blijft duren.

Eindrapport Oekraïne 12-12 Noodhulp

Eindrapport Oekraïne 12-12

Welke hulp boden de ngo's van het consortium 12-12 na twee jaar oorlog?

Ook in 2024 blijven er burgerslachtoffers vallen in Oekraïne Mijnen en andere wapens Noodhulp

Ook in 2024 blijven er burgerslachtoffers vallen in Oekraïne

Handicap International roept samen met andere ngo's op om burgers te beschermen tegen bombardementen en artillerievuur in bevolkte gebieden.