Goto main content

HI biedt online revalidatiezorg in Rwanda aan

Revalidatie
Rwanda

Ook Rwanda ontsnapt niet aan de Covid-19 epidemie. Handicap International (HI) zette er een virtueel platform voor ‘telerevalidatie’ op, zodat onze patiënten hun kinesitherapiesessies vanop afstand konden afwerken.

Het revalidatieteam in het Masaka-ziekenhuis in Rwanda zal gebruik maken van een virtuele applicatie om online revalidatiezorg aan te bieden.

Het revalidatieteam in het Masaka-ziekenhuis in Rwanda zal gebruik maken van een virtuele applicatie om online revalidatiezorg aan te bieden. | © HI

Handicap International bleef ook tijdens de epidemie haar vier partnerrevalidatiecentra in Rwanda ondersteunen. Eind 2020 konden we de renovatie, de uitbreiding en de betere uitrusting van het Masaka-ziekenhuis (Kicukirodistrict in Kigali) vieren, dankzij de steun van onze organisatie.

Bovendien lanceerde HI een virtueel platform voor ‘telerevalidatie’, zodat de patiënten zelfs in de huidige context hulp blijven ontvangen. We stelden ook ander materiaal ter beschikking, zoals software, tablets, printers, … waarmee de medewerkers in het revalidatiecentrum van het Masaka-ziekenhuis in staat zijn om de online revalidatiesessies te organiseren. De patiënten die niet naar het ziekenhuis kunnen komen, worden vanop afstand opgevolgd (met behulp van afbeeldingen of video) en maken gebruik van de aanwijzingen van de kinesitherapeuten.
 

Gepubliceerd op: 12 januari 2021

Meer over dit onderwerp

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp
© M. Itouhar / HI
Noodhulp Revalidatie

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp

Handicap International is sinds 1993 aanwezig in Marokko. In samenwerking met lokale partners biedt het revalidatiezorg aan de slachtoffers van de aardbeving die het land in september trof.

DR Congo: 2,6 miljoen mensen in Noord-Kivu hebben dringend humanitaire hulp nodig
© HI
Gezondheid Noodhulp Revalidatie

DR Congo: 2,6 miljoen mensen in Noord-Kivu hebben dringend humanitaire hulp nodig

De oplaaiende geweld in Oost-Congo zorgt opnieuw voor stijgende noden. Handicap International biedt revalidatiezorg, psychologische ondersteuning en verzorgt het transport van hulpgoederen voor 12 ngo's.

Enorme nood aan revalidatiezorg in Gaza
© HI
Noodhulp Revalidatie

Enorme nood aan revalidatiezorg in Gaza

Vele slachtoffers lopen het risico om een permanente handicap over te houden aan hun verwondingen. Handicap International biedt revalidatiezorg, al is dat in zeer moeilijke omstandigheden.