Goto main content

HI biedt online revalidatiezorg in Rwanda aan

Revalidatie
Rwanda

Ook Rwanda ontsnapt niet aan de Covid-19 epidemie. Handicap International (HI) zette er een virtueel platform voor ‘telerevalidatie’ op, zodat onze patiënten hun kinesitherapiesessies vanop afstand konden afwerken.

Het revalidatieteam in het Masaka-ziekenhuis in Rwanda zal gebruik maken van een virtuele applicatie om online revalidatiezorg aan te bieden.

Het revalidatieteam in het Masaka-ziekenhuis in Rwanda zal gebruik maken van een virtuele applicatie om online revalidatiezorg aan te bieden. | © HI

Handicap International bleef ook tijdens de epidemie haar vier partnerrevalidatiecentra in Rwanda ondersteunen. Eind 2020 konden we de renovatie, de uitbreiding en de betere uitrusting van het Masaka-ziekenhuis (Kicukirodistrict in Kigali) vieren, dankzij de steun van onze organisatie.

Bovendien lanceerde HI een virtueel platform voor ‘telerevalidatie’, zodat de patiënten zelfs in de huidige context hulp blijven ontvangen. We stelden ook ander materiaal ter beschikking, zoals software, tablets, printers, … waarmee de medewerkers in het revalidatiecentrum van het Masaka-ziekenhuis in staat zijn om de online revalidatiesessies te organiseren. De patiënten die niet naar het ziekenhuis kunnen komen, worden vanop afstand opgevolgd (met behulp van afbeeldingen of video) en maken gebruik van de aanwijzingen van de kinesitherapeuten.
 

Gepubliceerd op: 12 januari 2021

Meer over dit onderwerp

'Ik heb 6 maanden met die stukken hout moeten stappen'
© S. Lazzarino / HI
Noodhulp Revalidatie

'Ik heb 6 maanden met die stukken hout moeten stappen'

Meer dan 2,7 miljoen mensen in Noord-Kivu raakten ontheemd door het aanslepende conflict. De noden in de opvangkampen zijn enorm.

Oeganda: "Mijn dochter kan eindelijk naar school"
© Infomercial Media / HI
Integratie Revalidatie

Oeganda: "Mijn dochter kan eindelijk naar school"

Gina is 4 jaar oud en woont in Oeganda. Het meisje heeft X-benen en dit maakt haar dagelijks leven heel wat moeilijker. Handicap International voorzag haar van 3D-geprinte knie-enkel-voetortheses.

Mardoché, een toonbeeld van veerkracht
© E. Beyarandia / HI
Revalidatie

Mardoché, een toonbeeld van veerkracht

Mardoché verloor als baby een been door een kogel. Dankzij Handicap International heeft hij terug zelfvertrouwen en kijkt hij vol enthousiasme naar de toekomst.