Goto main content

Nepal: Covid-19 vergt flexibiliteit bij kinesisten

Gezondheid Revalidatie
Nepal

Het Covid-19-virus houdt ook Nepal in zijn greep. Omdat het cruciaal is om een onderbreking van de zorgverlening te voorkomen, bleef Handicap International ook de voorbije maanden revalidatiezorg verlenen aan de patiënten voor wie dat belangrijk was.

Revalidatiesessie in Nepal tijdens de Covid-19-epidemie.

Revalidatiesessie in Nepal tijdens de Covid-19-epidemie. | © HI

Meer dan 13 500 personen in Nepal raakten al besmet met het virus. De epidemie blijft intussen woeden in het land. Dat weerhield Handicap International er niet van om revalidatiezorg te blijven verlenen aan de personen die daar nood aan hadden. Onze organisatie ondersteunt zeven revalidatiecentra in de regio’s die hard getroffen werden door de zware aardbeving in 2015.

Een blog bijhouden en kinesitherapie verlenen

Hulsha is één van de kinesitherapeuten van HI die revalidatiesessies bleef geven tijdens de epidemie. Ze houdt ook een blog bij waarin ze tips geeft om te blijven bewegen tijdens de lockdown. Die tips mag ze ook op de radio bij een groter publiek delen.

Ook haar collega Rajina bleef ondanks het Covid-19-virus patiënten behandelen. Zoals Akshya, die twee jaar geleden gewond raakte bij een verkeersongeluk en een operatie moest ondergaan. Sindsdien volgt hij geregeld revalidatiesessies bij Rajina.

“Zelfs tijdens de lockdown bleven we revalidatiesessies houden, de gezondheidsmaatregelen nalevend. We werkten bijvoorbeeld telefonisch en via internet of WhatsApp. Ik ben heel tevreden dat ik in deze context ben kunnen blijven werken.”
 

Gepubliceerd op: 9 juli 2020

Meer over dit onderwerp

Handicap International begeleidt in Laos het schooltraject van 200 kinderen met autisme
© V. Teppalath / HI
Gezondheid Integratie

Handicap International begeleidt in Laos het schooltraject van 200 kinderen met autisme

Handicap International zet zich in voor de inclusie van kinderen met een ontwikkelingsstoornis, waaronder autisme, in de provincies Champasak en Houaphan.

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp
© M. Itouhar / HI
Noodhulp Revalidatie

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp

Handicap International is sinds 1993 aanwezig in Marokko. In samenwerking met lokale partners biedt het revalidatiezorg aan de slachtoffers van de aardbeving die het land in september trof.

DR Congo: 2,6 miljoen mensen in Noord-Kivu hebben dringend humanitaire hulp nodig
© HI
Gezondheid Noodhulp Revalidatie

DR Congo: 2,6 miljoen mensen in Noord-Kivu hebben dringend humanitaire hulp nodig

De oplaaiende geweld in Oost-Congo zorgt opnieuw voor stijgende noden. Handicap International biedt revalidatiezorg, psychologische ondersteuning en verzorgt het transport van hulpgoederen voor 12 ngo's.