Goto main content

Oekraïne 12-12 : de humanitaire acties na 3 maanden van interventie op het terrein.

Noodhulp
Oekraïne

De 7 lidorganisaties van het Consortium 12-12 hebben een nieuw rapport gepubliceerd waarin hun humanitaire hulpacties in Oekraïne en zijn buurlanden worden samengevat.

kaart van oekraïne en zijn buurlanden

Het rapport geeft een globaal overzicht weer van de programma’s die door de 7 ngo’s van het consortium - waaronder Handicap International - zijn geïmplementeerd. Daarnaast worden ook enkele getuigen van de situatie op het terrein aan het woord gelaten.

Na een beknopte schetsing van de context beschrijft het document de opstart van het Consortium en het doel van haar fondsenophaling, namelijk de verschillende humanitaire operaties die hiermee gefinancieerd worden. Ten slotte bevat het rapport ook een gedetailleerd verslag van de fondsenverdeling.


Lees het volledige rapport ‘Oekraïne 12-12’

 

Gepubliceerd op: 14 juli 2022

Meer over dit onderwerp

Oekraïne 12-12 : 6 maanden van humanitaire hulp Noodhulp

Oekraïne 12-12 : 6 maanden van humanitaire hulp

De zeven organisaties die samen het Consortium 12-12 vormen, hebben een nieuw rapport gepubliceerd over hun activiteiten in Oekraïne en zijn buurlanden.

Pakistan - De heropbouw kan beginnen, maar nog niet overal
© HI
Noodhulp

Pakistan - De heropbouw kan beginnen, maar nog niet overal

8 weken lang kreeg Pakistan te maken met nooit geziene moessonregens. Het begon in juni en tegen midden augustus stond een gebied dat 9 keer groter is dan België onder water. De menselijke tol is immens en maar liefst 31 miljard dollar is nodig om de schade te herstellen. De heropbouw kan beginnen, al geldt dat niet voor alle provincies.

"De meest geavanceerde, dodelijke en vernietigende wapens die ik al heb gezien"
© V. de Viguerie / HI
Mijnen en andere wapens Noodhulp Revalidatie

"De meest geavanceerde, dodelijke en vernietigende wapens die ik al heb gezien"

Gaëlle Smith, noodrevalidatiespecialist bij Handicap International, ging enkele maanden geleden naar Oekraïne om onze teams ter plaatse te ondersteunen. Een getuigenis van haar ervaring in oorlogsgebied.