Goto main content

Rapport Syrië Turkije 12-12

Noodhulp
Syrië

Welke hulp boden de ngo's van het consortium 12-12? Een stand van zaken na 1 maand noodhulp.

Akram Alhassan raakte gewond bij de aardbeving van 6 februari 2023. Het revalidatieteam begeleidt hem met actieve bewegingsoefeningen voor zijn vingers. | © K.W Dalati / HI

“We zijn de voorbije weken getuige geweest van een enorme golf van solidariteit van het publiek, bedrijven, verenigingen, scholen en overheden”, zegt Gilles van Moortel, Coördinator van Consortium 12-12. “Dankzij zoveel vrijgevigheid, kunnen onze lidorganisaties een groot aantal mensen te hulp komen.”

Iets meer dan een maand na de aardbevingen geven de leden van het 12-12 Consortium in een rapport een eerste stand van zaken van de besteding van die middelen.
“Deze rapportering is heel belangrijk”, zegt Gilles Van Moortel. “We willen alle donateurs zo goed mogelijk informeren over wat er met hun geld gebeurt, waar dat terechtkomt en wat de impact is van die donaties.”

De giften aan het 12-12 Consortium maken wel degelijk een verschil. De 7 lidorganisaties van het 12-12 consortium waren vaak al actief ter plaatse vóór de ramp zich voordeed en konden dus via hun lokale partners en internationaal netwerk heel snel reageren met noodhulp voor de mensen die door de aardbeving getroffen werden.
Naast de dringende noodhulp is er ook werk voor rehabilitatie, psychosociale bijstand en de heropbouw van de infrastructuur.

 

Download 'Aardbeving Syrië-Turkije - rapport 1 maand'

 


Lidorganisaties Consortium 12-12

Gepubliceerd op: 16 maart 2023

Meer over dit onderwerp

290 ballonnen in Brussel, 290 dagen van leed in Gaza Noodhulp

290 ballonnen in Brussel, 290 dagen van leed in Gaza

Ngo's protesteren tegen het gebrek aan politieke actie, waardoor de humanitaire ramptoestand in Gaza blijft duren.

Eindrapport Oekraïne 12-12 Noodhulp

Eindrapport Oekraïne 12-12

Welke hulp boden de ngo's van het consortium 12-12 na twee jaar oorlog?

Ook in 2024 blijven er burgerslachtoffers vallen in Oekraïne Mijnen en andere wapens Noodhulp

Ook in 2024 blijven er burgerslachtoffers vallen in Oekraïne

Handicap International roept samen met andere ngo's op om burgers te beschermen tegen bombardementen en artillerievuur in bevolkte gebieden.