Goto main content

Rapport Syrië Turkije 12-12

Noodhulp
Syrië

Welke hulp boden de ngo's van het consortium 12-12? Een stand van zaken na 1 maand noodhulp.

Akram Alhassan raakte gewond bij de aardbeving van 6 februari 2023. Het revalidatieteam begeleidt hem met actieve bewegingsoefeningen voor zijn vingers. | © K.W Dalati / HI

“We zijn de voorbije weken getuige geweest van een enorme golf van solidariteit van het publiek, bedrijven, verenigingen, scholen en overheden”, zegt Gilles van Moortel, Coördinator van Consortium 12-12. “Dankzij zoveel vrijgevigheid, kunnen onze lidorganisaties een groot aantal mensen te hulp komen.”

Iets meer dan een maand na de aardbevingen geven de leden van het 12-12 Consortium in een rapport een eerste stand van zaken van de besteding van die middelen.
“Deze rapportering is heel belangrijk”, zegt Gilles Van Moortel. “We willen alle donateurs zo goed mogelijk informeren over wat er met hun geld gebeurt, waar dat terechtkomt en wat de impact is van die donaties.”

De giften aan het 12-12 Consortium maken wel degelijk een verschil. De 7 lidorganisaties van het 12-12 consortium waren vaak al actief ter plaatse vóór de ramp zich voordeed en konden dus via hun lokale partners en internationaal netwerk heel snel reageren met noodhulp voor de mensen die door de aardbeving getroffen werden.
Naast de dringende noodhulp is er ook werk voor rehabilitatie, psychosociale bijstand en de heropbouw van de infrastructuur.

 

Download 'Aardbeving Syrië-Turkije - rapport 1 maand'

 


Lidorganisaties Consortium 12-12

Gepubliceerd op: 16 maart 2023

Meer over dit onderwerp

Logistieke sleutelrol bij coördinatie noodhulp in Libië
© HI
Noodhulp

Logistieke sleutelrol bij coördinatie noodhulp in Libië

Op 10 september zorgde een cycloon voor ongeziene overstromingen in de ruime regio van Derna. Handicap International stuurde een logistiek team ter plaatse.

Handicap International komt Marokkaanse slachtoffers van aardbeving te hulp
© Bulent Kilic / AFP
Noodhulp

Handicap International komt Marokkaanse slachtoffers van aardbeving te hulp

Op vrijdag 8 september werd Marokko getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Handicap International, dat al 30 jaar aanwezig is in het land, mobiliseert haar team ter plaatse en staat samen met de lokale partners de slachtoffers bij.

Aardbeving in Marokko: Handicap International betuigt haar steun Noodhulp

Aardbeving in Marokko: Handicap International betuigt haar steun

Op vrijdag 8 september, rond 23 uur, trof een aardbeving met een kracht van 6,8 de provincie Al-Haouz in Marokko. Handicap International is sinds 1993 actief in het land en betuigt haar steun aan het Marokkaanse volk.