Goto main content

Rapport Syrië Turkije 12-12

Noodhulp
Syrië

Welke hulp boden de ngo's van het consortium 12-12? Een stand van zaken na 1 maand noodhulp.

Akram Alhassan raakte gewond bij de aardbeving van 6 februari 2023. Het revalidatieteam begeleidt hem met actieve bewegingsoefeningen voor zijn vingers.

Akram Alhassan raakte gewond bij de aardbeving van 6 februari 2023. Het revalidatieteam begeleidt hem met actieve bewegingsoefeningen voor zijn vingers. | © K.W Dalati / HI

“We zijn de voorbije weken getuige geweest van een enorme golf van solidariteit van het publiek, bedrijven, verenigingen, scholen en overheden”, zegt Gilles van Moortel, Coördinator van Consortium 12-12. “Dankzij zoveel vrijgevigheid, kunnen onze lidorganisaties een groot aantal mensen te hulp komen.”

Iets meer dan een maand na de aardbevingen geven de leden van het 12-12 Consortium in een rapport een eerste stand van zaken van de besteding van die middelen.
“Deze rapportering is heel belangrijk”, zegt Gilles Van Moortel. “We willen alle donateurs zo goed mogelijk informeren over wat er met hun geld gebeurt, waar dat terechtkomt en wat de impact is van die donaties.”

De giften aan het 12-12 Consortium maken wel degelijk een verschil. De 7 lidorganisaties van het 12-12 consortium waren vaak al actief ter plaatse vóór de ramp zich voordeed en konden dus via hun lokale partners en internationaal netwerk heel snel reageren met noodhulp voor de mensen die door de aardbeving getroffen werden.
Naast de dringende noodhulp is er ook werk voor rehabilitatie, psychosociale bijstand en de heropbouw van de infrastructuur.

 

Download 'Aardbeving Syrië-Turkije - rapport 1 maand'

 


Lidorganisaties Consortium 12-12

Gepubliceerd op: 16 maart 2023

Meer over dit onderwerp

"Ik wil gewoon een waardig leven leiden met mijn gezin”
© Saleh Aliwa- H.I.
Gezondheid

"Ik wil gewoon een waardig leven leiden met mijn gezin”

"Ik ben de sterkste van de wereld!” Dat is hoe Khaled, een vier-en-een-half jaar oud energiebommetje, het team van HI verwelkomt in zijn huis.

"Met een handicap kan je niet zomaar wegrennen en een schuilplaats zoeken voor een bombardement"
© partenaire HI
Integratie Revalidatie

"Met een handicap kan je niet zomaar wegrennen en een schuilplaats zoeken voor een bombardement"

In Syrië, een land verscheurd door oorlog, is het leven voor personen met een handicap alles behalve simpel. Handicap International en haar partners helpen mensen als Faisal om weer zelfstandig hun leven op te nemen.

Informeren om bijkomende slachtoffers te voorkomen
© K.W Dalati / HI
Mijnen en andere wapens Preventie

Informeren om bijkomende slachtoffers te voorkomen

Net na de aardbeving startte een team van Handicap International met sensibiliseringssessies. Hoe jezelf beschermen tijdens en na een aardbeving, en dat in een land in oorlog?