Goto main content

Sven Ornelis, ambassadeur van de We Move Together-campagne

Revalidatie
België

Op 19 mei lanceerde Handicap International een heus offensief in België om mensen aan het wandelen te krijgen. Met Sven Ornelis, radiomaker bij Joe, vond onze organisatie een gedroomde campagne-ambassadeur.

Sven Ornelis, ambassadeur van de We Move Together-campagne, met Erwin Telemans, directeur van Handicap International België.

Sven Ornelis, ambassadeur van de We Move Together-campagne, met Erwin Telemans, directeur van Handicap International België. | © HI

Naast de man die Vlaanderen goedgehumeurd door de ochtend loodst en would be chef is Sven ook een gepassioneerd wandelaar. Hij wandelt véél en vaak, meer dan 100 km per week. Als je je afvraagt wanneer Sven gebeten werd door de wandelmicrobe, dan moeten we daarvoor terug naar het jaar 2009. Toen wandelde hij samen met zijn radiopartner Kurt Rogiers 100 km in één week, van Oostende naar Hasselt. Dat was toen voor … Handicap International! 

De twee toenmalige ochtendpresentatoren van Q-music lieten zich sponsoren door luisteraars en bedrijven en zamelden op die manier meer dan 94 000 euro in voor onze organisatie. De hele tocht werden ze gesteund door vrienden, familie, luisteraars en sympathisanten. Het was met andere woorden een We Move Together avant la lettre. 

Twaalf jaar later polsten we opnieuw bij Sven Ornelis of we de handen in elkaar konden slaan voor deze campagne. Tot onze grote vreugde ging hij in op ons aanbod:

“Toen de vraag kwam of ik zin had om ambassadeur te worden voor de #WeMoveTogether-campagne van Handicap International twijfelde ik geen seconde. Ik ben ontzettend fier dat ik als kersverse ambassadeur kan helpen om de problemen van mensen met een fysieke beperking en de nood aan revalidatiezorg bespreekbaar te maken. Door mijn steentje bij te dragen en te bewegen voor het goede doel kan ik bovendien the best of both worlds combineren. Werken aan een betere en bewustere maatschappij en een fitte levensstijl door te wandelen, een activiteit die ik maar al te graag uitoefen.” - Sven Ornelis

Heb je onze veertien wandelingen al gevonden? Doe net zoals onze ambassadeur en trek eropuit! 
 

Gepubliceerd op: 20 mei 2021

Meer over dit onderwerp

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

Voorbije zondag 21 april 2024 stond Handicap International opnieuw aan de start van Vlaanderens grootste loopevent.

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp
© M. Itouhar / HI
Noodhulp Revalidatie

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp

Handicap International is sinds 1993 aanwezig in Marokko. In samenwerking met lokale partners biedt het revalidatiezorg aan de slachtoffers van de aardbeving die het land in september trof.

Op de schoolbanken dankzij een prothese
© Stephen Rae / HI
Gezondheid Revalidatie

Op de schoolbanken dankzij een prothese

De Cambodjaanse Srey Neang verloor een been door een ongeval doen ze 4 jaar oud was.