Winnaars Design with a Heart 2017

  • Groepsfoto van de winnaars 2017

De knopen van de jury zijn doorgehakt en het publiek heeft zijn favoriet gekozen: de vier winnende uitvindingen van Design with a Heart 2017 zijn bekend!

Ontdek hieronder de winnaars van Design with a Heart, de wedstrijd waarmee Handicap International slimme uitvindingen beloont voor mensen een met een handicap, ouderen of zieken. 

Alle winnaars werden beloond met een BRICO-waardebon van 250 euro, een jaarabonnement op Dobbit- en Plusmagazine en andere partnergeschenken.

Van harte bedankt aan alle creatievelingen die ons hun uitvinding toezonden en een grote proficiat aan de winnaars! 

 

PUBLIEKSWINNAAR | Voor mensen die slechts één hand kunnen gebruiken, kan een potje yoghurt eten of beleg smeren een frustrerende taak zijn. Potjes vallen om of doosjes schuiven weg. Dus maakte An-Sofie een houder met antisliplaag, waar potjes van verschillende grootte mooi in blijven rechtstaan.

Ingrid is kapster. Nadat ze verlamd raakte, kon ze geen kappersstoel meer bedienen en leek haar beroep onmogelijk geworden. Haar man Frank bouwde de klantenstoel echter op ingenieuze wijze om, zodat Ingrid nu weer de kappersschaar kan hanteren.

Een duikpak is handig voor wie een meervoudige beperking heeft en van het heilzame effect van water wil genieten, omdat het een comfortabele temperatuur garandeert. Een duikpak áántrekken is minder handig. Tot Michèle op de proppen kwam met twee pakken, enkele ritsen en een portie naaitalent.  

Deelnemen aan een gesprek wanneer je slecht hoort, is niet evident. Maar nieuwe technologieën brengen nieuwe mogelijkheden met zich mee. Olivier heeft een slimme app ontwikkeld voor zijn slechthorende oom.