Goto main content

Centraal-Afrikaanse Republiek

In de Centraal-Afrikaanse Republiek verleent Handicap International logistieke ondersteuning aan humanitaire organisaties door de opslag en de verdeling van humanitaire hulpgoederen te verbeteren.

Een chauffeur in dienst van Handicap International in CAR. | © A. Surprenant/Collectif Item/HI

Lopende acties

Handicap International leidt sinds 2015 verschillende projecten om ngo’s te ondersteunen bij de distributie van humanitaire goederen : herstellen en verbeteren van start-/landingsbanen, beheer van regionale logistieke platformen, opslagruimte beschikbaar stellen en transportroutes beschikbaar maken.

Interventiegebieden

SCHRIJF JE IN
voor onze nieuwsbrief
en volg onze activiteiten op de voet!

Situatie in het land

Aanwezigheid van HI in CAR

De Centraal-Afrikaanse Republiek, volgens de Verenigde Naties het armste land ter wereld, valt sinds 2013 ten prooi aan etnisch en religieus geweld.

De Centraal-Afrikaanse Republiek staat op de laatste plaats van de 188 landen die door het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) zijn beoordeeld op de Human Development Index. Het heeft iets minder dan 5 miljoen inwoners en een voornamelijk agrarische overlevingseconomie.

Het land is sinds zijn onafhankelijkheid in 1958 chronisch instabiel. In 2013 brak er geweld uit tussen Anti-Balaka (christenen) en Seleka (moslims), waarna het land zich in een chaos stortte. Burgers zijn het slachtoffer van veel misstanden. Bijna 700.000 mensen zijn ontheemd; een half miljoen mensen zijn naar een buurland gevlucht. De helft van de bevolking heeft humanitaire hulp nodig. De VN-vredeshandhavingsoperatie (UNAMID) die in 2014 met bijna 12.000 manschappen is ingezet, slaagt er niet in de stabiliteit te herstellen. 

Lees ook

Eerste stappen naar een nieuwe toekomst
© A. Servant / HI
Revalidatie

Eerste stappen naar een nieuwe toekomst

Een gewelddadig incident kostte Hervé zijn rechterbeen. Vandaag staat de 26-jarige, met de steun van Handicap International, weer op eigen benen.