Goto main content

Meer dan 16 ton aan hulpgoederen op weg naar Haïti

Noodhulp
Haïti

Handicap International heeft naar aanleiding van de aardbeving in Haïti 16 ton aan humanitaire hulpgoederen vrijgemaakt vanuit zijn depot in Dubai. Het materiaal is op weg naar Port-au-Prince.

Het humanitaire depot van HI in Dubai.

Het humanitaire depot van HI in Dubai. | © Archives / HI

Logistieke hub

Verschillende tonnen aan materiaal zijn vertrokken vanuit de logistieke basis in Dubai. Ze zijn bedoeld voor de mensen die het zwaarst getroffen werden door de aardbeving op 14 augustus. Bij de ramp lieten 2 200 mensen het leven, meer dan 12 000 anderen raakten gewond. Meer dan 650 000 mensen hebben nood aan humanitaire hulp. De behoeften zijn met andere woorden enorm.

Onze organisatie besloot daarop om substantiële steun te verlenen aan honderden getroffen families: 1 500 hygiënekits - die opgeslagen lagen in het noodhulpdepot van HI in Dubai - zijn op weg naar Haïti.

Deze bestaan onder andere uit:

  • handdoeken,
  • tandenborstels,
  • zeep

Het zorgt ervoor dat 1 500 kwetsbare families een menswaardig hygiëneniveau kunnen behouden ondanks de bijzonder moeilijke levensomstandigheden.

De humanitaire lading bestaat verder ook uit waterreservoirs en zuiveringstabletten.

Humanitaire luchtbrug

Handicap International stuurt ook mobiliteitshulpmiddelen, zoals rolstoelen, krukken, rollators en witte stokken (voor personen met een visuele beperking. Vele mensen zijn hun hulpmiddelen namelijk kwijtgeraakt. Het materiaal kan ook in ziekenhuizen verdeeld worden onder de gewonde patiënten.

In totaal zal dus meer dan 16 ton aan humanitaire hulpgoederen vertrekken via een humanitaire luchtbrug die gefinancierd wordt door ECHO, het directoraat-generaal Europese civiele bescherming en humanitaire hulp. De coördinatie gebeurt dan weer door het Humanitair Logistiek Netwerk. Het bundelen van de krachten zorgt ervoor dat de hulpverlening in Haïti sneller op gang komt.

Gepubliceerd op: 7 september 2021

Meer over dit onderwerp

290 ballonnen in Brussel, 290 dagen van leed in Gaza Noodhulp

290 ballonnen in Brussel, 290 dagen van leed in Gaza

Ngo's protesteren tegen het gebrek aan politieke actie, waardoor de humanitaire ramptoestand in Gaza blijft duren.

Eindrapport Oekraïne 12-12 Noodhulp

Eindrapport Oekraïne 12-12

Welke hulp boden de ngo's van het consortium 12-12 na twee jaar oorlog?

Ook in 2024 blijven er burgerslachtoffers vallen in Oekraïne Mijnen en andere wapens Noodhulp

Ook in 2024 blijven er burgerslachtoffers vallen in Oekraïne

Handicap International roept samen met andere ngo's op om burgers te beschermen tegen bombardementen en artillerievuur in bevolkte gebieden.