Axelle Red nieuwe ambassadrice van Handicap International
De Belgische zangeres Axelle Red werd officieel voorgesteld als nieuwe ambassadrice van Handicap International.
De Belgische zangeres Axelle Red werd officieel voorgesteld als nieuwe ambassadrice van Handicap International.
De acties van Handicap International, en vooral de strijd tegen landmijnen, liggen Axelle Red al langer bijzonder na aan het hart.
In 1997 al sprak de zangeres, juriste van opleiding, zich publiekelijk uit voor een ban op landmijnen toen de Verklaring van Brussel werd getekend, het officiële startschot van de onderhandelingen over een internationaal verbod op landmijnen.
In 2003 bezocht ze de projecten van Handicap International in Azië. Terug in België schreef ze het nummer ‘Pas maintenant’, waarbij ze in de huid kruipt van een kind dat het slachtoffer is geworden van een landmijn.
Een geëngageerde artieste
Vandaag wil de zangeres nog een stap verdergaan in haar engagement door ambassadrice te worden van Handicap International.
“Toen ik enkele jaren geleden de projecten van Handicap International in Azië bezocht, werd het voor mij snel duidelijk in welke mate ngo’s als Handicap International het verschil kunnen maken en de getroffen personen hun mobiliteit en waardigheid kunnen teruggeven”, vertelt Axelle Red.
Handicap International is erg enthousiast over haar nieuwe boegbeeld, die zal getuigen over de situatie van volwassenen en kinderen met een handicap. “Axelle Red is een geëngageerde artieste die voeling heeft met de problematiek van landmijnen en personen met een handicap. Als ambassadrice zal ze onder meer projecten bezoeken op het terrein, spreken tijdens evenementen en getuigen over haar ervaringen", zegt Jean Van Wetter, algemeen directeur van Handicap International België.
Stop Bombing Civilians
Begin september steunde Axelle Red de internationale campagne ‘Stop bommen op burgers!’ van Handicap International, die de praktijk van het bombarderen van burgers en dichtbevolkte gebieden aanklaagt. Samen met de organisatie riep ze het publiek op om een STOP-selfie te nemen en deze te delen op de sociale media om zo hun verzet te tonen tegen deze praktijk.