Goto main content

Eerste hulp bij de slachtoffers van de explosie

Noodhulp
Libanon

Veel inwoners van Beiroet raakten gewond bij de explosie op 4 augustus. Nada Baghdadi, 27 jaar, liep een ernstige beenbreuk op.

Nada Baghdadi, 27 jaar, liep een ernstige beenbreuk op bij de ontploffing in Beiroet op 4 augustus.

Nada Baghdadi, 27 jaar, liep een ernstige beenbreuk op bij de ontploffing in Beiroet op 4 augustus. | ©Tom Nicholson / HI

Vrijwilligers van HI trokken naar Quarantine en Basta, twee wijken in Beiroet, om de personen die verzorging of psychologische hulp nodig hadden te identificeren.

Noodhulp

Nada Baghdadi woont niet ver van de haven van Beiroet. Ze was thuis toen de explosies plaatsvonden. Later ontmoette ze een team van HI, dat naar haar ervaringen luisterde en haar voorzag van noodhulp en psychologische eerste hulp, zodat ze de ramp kon verwerken.
Handicap International gaf haar ook een paar krukken, omdat Nada het enorm lastig vond om zich te verplaatsen met haar gebroken been. Zo kan ze zichzelf beter redden.

Revalidatiezorg en financiële ondersteuning

Om ervoor te zorgen dat Nada zo snel mogelijk terug de oude is, krijgt ze revalidatietherapie van HI. Ze zal ook kunnen rekenen op financiële steun om essentiële zaken zoals voedsel en medicatie te kunnen betalen. 
“Ik ben zo dankbaar voor de hulp van HI. Jullie waren de eersten die zich over mij ontfermden,” zegt ze.

HI in Libanon

HI is sinds 1992 actief in Libanon. Het verleent hulp aan kwetsbare personen en personen met een beperking en helpt hen te integreren in de gemeenschap. Onze organisatie voert ook ontmijningsprojecten uit in het noorden van het land. De grond is er nog steeds verontreinigd door explosieven uit de burgeroorlog die in 1990 eindigde.

Gepubliceerd op: 4 september 2020

Meer over dit onderwerp

Er is geen veilige plek in Gaza: Khan Younis is onbewoonbaar
© HI
Noodhulp

Er is geen veilige plek in Gaza: Khan Younis is onbewoonbaar

Nu de oorlog in Gaza zijn zevende maand ingaat, maakt Handicap International zich grote zorgen over de veiligheid van duizenden families die mogelijk gedwongen worden ontheemd van Rafah naar Khan Younis en andere gebieden in de Gazastrook. 

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan
© M. Degue Mohassingar / HI
Noodhulp Preventie

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan

Op 15 april 2023 brak in Soedan een gewapend conflict uit. Sinds mei 2023 werkt Handicap International in Oost-Tsjaad om Soedanese vluchtelingen, die op de vlucht zijn voor het geweld, te ondersteunen en op te vangen.

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp
© M. Itouhar / HI
Noodhulp Revalidatie

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp

Handicap International is sinds 1993 aanwezig in Marokko. In samenwerking met lokale partners biedt het revalidatiezorg aan de slachtoffers van de aardbeving die het land in september trof.