Goto main content

Grote nood aan revalidatiezorg in Beiroet

Noodhulp
Libanon

De explosies van afgelopen dinsdag in Beiroet hebben heel veel verwondingen veroorzaakt. Het gaat vooral om brandwonden, breuken, en duizenden mensen liepen snijwonden op door het rondvliegende glas. Volgens eerste schattingen zullen 500 personen voor hun herstel nood hebben aan fysieke revalidatiezorg.

Dit beeld toont de gevolgen van de explosie op 4 augustus in de haven van Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Redders werkten de hele nacht door nadat twee enorme explosies de haven van Beiroet hadden verwoest, waarbij ten minste 100 mensen omkwamen en duizenden gewond raakten. De explosies hebben een groot aantal gebouwen in de Libanese hoofdstad verwoest.

Dit beeld toont de gevolgen van de explosie op 4 augustus in de haven van Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Redders werkten de hele nacht door nadat twee enorme explosies de haven van Beiroet hadden verwoest, waarbij ten minste 100 mensen omkwamen en duizenden gewond raakten. De explosies hebben een groot aantal gebouwen in de Libanese hoofdstad verwoest. | © Anwar AMRO / AFP

Beschadigde ziekenhuizen, onvoldoende middelen

Handicap International onderneemt actie om de humanitaire hulpverlening te ondersteunen. Onze organisatie zal rolstoelen, looprekken en andere mobiliteitshulpmiddelen verdelen onder de slachtoffers die snel het ziekenhuis zullen verlaten en hier nood aan hebben. We zullen ook EHBO-kits met ontsmettingsmiddel en verbandmiddel verdelen onder de mensen met lichtere verwondingen, zodat ze zichzelf thuis kunnen verzorgen en ervoor zorgen dat de ziekenhuizen niet nog meer overbelast raken.

Het team van Handicap International in Libanon bestaat uit 98 personen. Zij worden allemaal ingezet om deze crisis het hoofd te bieden. De komende dagen zullen nog meer noodhulpexperts van onze organisatie in Libanon aankomen.

Gepubliceerd op: 7 augustus 2020

Meer over dit onderwerp

DR Congo: 2,6 miljoen mensen in Noord-Kivu hebben dringend humanitaire hulp nodig
© HI
Gezondheid Noodhulp Revalidatie

DR Congo: 2,6 miljoen mensen in Noord-Kivu hebben dringend humanitaire hulp nodig

De oplaaiende geweld in Oost-Congo zorgt opnieuw voor stijgende noden. Handicap International biedt revalidatiezorg, psychologische ondersteuning en verzorgt het transport van hulpgoederen voor 12 ngo's.

Enorme nood aan revalidatiezorg in Gaza
© HI
Noodhulp Revalidatie

Enorme nood aan revalidatiezorg in Gaza

Vele slachtoffers lopen het risico om een permanente handicap over te houden aan hun verwondingen. Handicap International biedt revalidatiezorg, al is dat in zeer moeilijke omstandigheden.

Gaza: Handicap International is geschokt door de crisis in Rafah
© S. Hejji - HQ
Noodhulp

Gaza: Handicap International is geschokt door de crisis in Rafah

De algemene directeurs van verschillende ngo's en mensenrechtenorganisaties, waaronder Handicap International, delen een gezamenlijke verklaring waarin ze oproepen tot een onmiddellijke stopzetting van de militaire plannen van Israël.