Word vrijwilliger!

Wil je je talenten inzetten voor het goede doel? 

Wil je vrijwilligerswerk doen in het hart van een solidaire internationale ngo en mee strijd voeren voor de rechten van mensen met een beperking of tegen bommen op burgers? Heb je wat tijd over om aan ons te geven? Sluit je dan bij ons aan!

Handicap International rekent op het HI NETWORK, een netwerk van vrijwilligers in België, om de boodschap van onze organisatie uit te dragen. Onze vrijwilligers zijn kostbaar en we zijn steeds op zoek naar nieuwe dynamische en geëngageerde mensen om dit netwerk te versterken.

Je kunt bij ons terecht in één van onze vrijwilligersgroepen; je kunt zelf zelfstandig een groep opstarten of je kunt ons ondersteunen in één van volgende profielen:

Vind je niet wat je zoekt? We zijn steeds bereid om samen met jou te zoeken naar wat jou op het lijf geschreven is.

Waarom vrijwilliger worden bij ons?

 • Vrijwilliger zijn is een nuttige tijdsinvulling.
 • Je maakt deel uit van een dynamische internationale organisatie die hulp biedt aan de meest kwetsbaren (o.a. mensen met een beperking) ter wereld.
 • Het samen delen van gezamenlijke waarden van menselijkheid, inclusie, solidariteit en gelijkwaardigheid voor iedereen.
 • Jouw talenten verder uitbouwen in een professionele context.
 • Ontmoeten van en samenwerken met gelijkgestemden in een leuke en gezellige sfeer.

Wat HI jou biedt

 • Diverse inhoudelijke vormingen over onze projecten in bijna 60 landen door experten op het terrein, maar ook heel praktische over bv. hoe mensen het best aanspreken.
 • Divers educatief en communicatiemateriaal over onze thema’s en werk.
 • Vrijwilligersverzekering en -contract.
 • Opvolging door de verantwoordelijke van de vrijwilligers die steeds klaarstaat voor vragen of opmerkingen.
 • Terugbetaling van vervoerskosten bij vormingen en nationale acties.

Voel je je aangesproken? Wens je nog wat extra informatie om je over de streep te halen? Kom naar één van onze infosessies en ontdek wat je kan betekenen voor onze organisatie!

 • De vrijwilligersgroep in Leuven met quizmaster Otto-Jan Ham tijdens de jaarlijkse quiz.
  “Ik vind het zo fijn dat we met onze jaarlijkse Wereldse Zondag en onze quiz de projecten van HI in het Zuiden kunnen ondersteunen. Maar het is ook gewoon supergezellig om met het Leuvense team te vergaderen, samen te koken voor onze Wereldse Zondag, proefavonden te organiseren … Kortom: fijne activiteiten organiseren met één doel: mensen met een beperking op onze manier een handje helpen.”
 • Wim Hoogstoel, vrijwilliger voor Handicap International in Gent
  “Vrijwilligerswerk is een verruiming voor jezelf, je leert anders denken dan gewoonlijk. Bij Handicap International in Gent heb ik een goede mentaliteit en sfeer gevonden om mij in te zetten, zij het voor een loopwedstrijd, een quiz, bloemenverkoop of wandeling … Voor degenen die de juiste spirit hebben zijn er zeker nog plaatsen vrij bij de sympathieke bende in Gent!”
 • Ina Colman, vrijwilliger van de antenne Gent
  "Ik zet me in voor Handicap International, zodat het werk en de resultaten van de organisatie bij een breder publiek gekend zou zijn. Ik haal veel voldoening uit het feit dat de mensen echt interesse tonen in het verhaal van de organisatie. Ik vind het leuk mijn steentje te kunnen bijdragen. De vrijwilligersgroep van Gent, waar ik deel van uitmaak, loopt gesmeerd en toont zich altijd heel...
 • portret van Laurent
  " Ik ben al 5 jaar vrijwilliger voor HI. Ik heb het altijd plezant en interessant gevonden om samen met andere vrijwilligers, die ondertussen ook vrienden zijn om ons in te zetten voor mensen in moeilijk situaties in het zuiden. Zelfs soms de bijtende vrieskou, waarin we soms activiteiten in het verleden hebben georganiseerd geeft van binnen heel veel warmte en vreugde." ...
 • Mouad bénévolde de Handicap International
  "Het was een evidente stap voor mij om vrijwilliger te worden voor Handicap International. Vorig jaar, tijdens mijn stage op het communicatiedepartement van Handicap International, werd ik enorm geraakt door het leven van mensen met een handicap in het Zuiden. Ik nam dan ook heel graag de rol op als verantwoordelijke van het vrijwilligersnetwerk van Moescroen vorig jaar. Il wil een lans...