Meteen naar de inhoud

Noodhulp

Patiënte in vluchtelingenkamp in Libanon wordt verzorgd

© Frederik Buyckx / Handicap International

Handicap International helpt de meest kwetsbare slachtoffers van natuurrampen en gewapende conflicten. Mensen met een handicap, ouderen, zwangere vrouwen of kinderen die er alleen voor staan zijn bijzonder kwetsbaar. Bovendien kennen humanitaire hulpverleners vaak onvoldoende hun behoeften.

In vluchtelingenkampen bijvoorbeeld is het belangrijk rekening te houden met de noden van mensen met een handicap in de meest praktische situaties. Zo moeten toiletten, douches of ook voedselbedelingen voldoende toegankelijk zijn.

Handicap International bood humanitaire hulp na de aardbevingen in China in 2008, in Haïti in 2010 en in Nepal in 2015. Slachtoffers kregen kinesitherapie en er werden ook prothesen voorzien. Onze teams helpen ook de slachtoffers van de oorlog in Syrië en van de tyfoon Haiyan in de Filipijnen.

Handicap International maakt deel uit van Consortium 1212 voor noodhulpacties.

Meer over dit onderwerp

Cycloon Mozambique: eerste indrukken van het team in Beira

Cycloon Mozambique: eerste indrukken van het team in Beira

Dix jours après le passage du cyclone Idai sur le centre du Mozambique, les communications sont encore très aléatoires avec la ville de Beira, où une équipe de Handicap International évalue actuellement les possibilités d’intervention. Fabrice Renoux, envoyé en renfort de l'équipe dans cette ville, partage ses premières impressions.

Irak: "Diep vanbinnen wist ik het"

Irak: "Diep vanbinnen wist ik het"

Abdel Rahman werd het slachtoffer van een bombardement in Mosoel. Dokters moesten zijn been amputeren. Sindsdien woont hij met zijn familie in het Hasansham-vluchtelingenkamp, waar Handicap International (HI) hem begeleidt.

Hulp voor Venezolaanse vluchtelingen in Colombia

Hulp voor Venezolaanse vluchtelingen in Colombia

Door toedoen van de crisis die hun land al enkele maanden in de greep houdt, hebben meer dan 1 miljoen Venezolanen de grens met Colombia overgestoken. Handicap International verleent noodhulp aan deze kwetsbare vluchtelingen.