Goto main content

Expo 'Play!' in Wemmel

België

Ontdek onze interactieve expo 'PLAY!' van 3 tot en met 31 december.

Play! is een interactieve en ludieke fototentoonstelling die het belang van 'spelen' toont bij de meest kwetsbare kinderen, waaronder kinderen met een handicap. De tentoonstelling neemt ons mee naar het dagelijkse leven van kinderen met een handicap, uit alle uithoeken van de wereld, die het slachtoffer werden van fysieke of psychologische trauma’s.

Waar?

Bibliotheek van Wemmel - J. De Riddelaan 49 | 1780 Wemmel

Wanneer?

Van zaterdag 3 tot zaterdag 31 december 2022

Wat?

'Play' is een interactieve fototentoonstelling met bijhorende animatiegids die op een ludieke en originele wijze het belang aantoont van 'spelen' voor kwetsbare kinderen, in het bijzonder kinderen met een beperking. Handicap International is ervan overtuigd dat 'spelen' niet enkel een rol van ontspanning vervult voor kinderen maar dat het tevens een therapeutische tool kan zijn om zichzelf terug te vinden op psychologisch en fysisch vlak, om volop tot ontplooiing te komen en om samen beter te kunnen opgroeien in een moeilijke context;

Handicap International heeft meerdere projecten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika waarbij 'spelen' (recreatieve workshops, schilderen, tekenen, toneelspelen, educatieve spelen, enz.) voor verschillende doeleinden wordt gebruikt  nl. noodhulp, psychosociale en gemeenschapsondersteuning, vroegtijdige stimulering en kinesitherapie ter ondersteuning van de ontwikkeling van het kind, inclusief onderwijs, enz.

Prijs

Gratis

 

Gepubliceerd op: 17 november 2022

Meer over dit onderwerp

 Valse fondsenwervers op straat: wees voorzichtig

Valse fondsenwervers op straat: wees voorzichtig

Geregeld wordt ons gesignaleerd dat valse fondsenwervers geld inzamelen voor Handicap International, op straat of op parkings van grootwarenhuizen.

Quiz tvv Handicap International

Quiz tvv Handicap International

Kom op zaterdag 10 september 2022 meequizzen in Gent en steun zo de projecten van HI.

Milieu en gezondheid: nieuwe uitdagingen voor humanitaire hulp
© Forum for Human Rights and Disability
Gezondheid Mensenrechten Preventie

Milieu en gezondheid: nieuwe uitdagingen voor humanitaire hulp

Na de COP26-top in Glasgow organiseerde het Belgische Be-Cause Health netwerk, waar Handicap International lid van is, op 23 en 24 november een conferentie over de nauwe relatie tussen milieu en gezondheid. Davide Ziveri, onze expert 'Milieu en gezondheid', blikt terug op deze conferentie.