Goto main content

Expo 'Play!' in Wemmel

België

Ontdek onze expo 'PLAY!' van 3 tot en met 31 december.

Play! is eenfototentoonstelling die het belang van 'spelen' toont bij de meest kwetsbare kinderen, waaronder kinderen met een handicap. De tentoonstelling neemt ons mee naar het dagelijkse leven van kinderen met een handicap, uit alle uithoeken van de wereld, die het slachtoffer werden van fysieke of psychologische trauma’s.

Waar?

Bibliotheek van Wemmel - J. De Riddelaan 49 | 1780 Wemmel

Wanneer?

Van zaterdag 3 tot zaterdag 31 december 2022

Wat?

'Play' is een fototentoonstelling met bijhorende animatiegids die op een ludieke en originele wijze het belang aantoont van 'spelen' voor kwetsbare kinderen, in het bijzonder kinderen met een beperking. Handicap International is ervan overtuigd dat 'spelen' niet enkel een rol van ontspanning vervult voor kinderen maar dat het tevens een therapeutische tool kan zijn om zichzelf terug te vinden op psychologisch en fysisch vlak, om volop tot ontplooiing te komen en om samen beter te kunnen opgroeien in een moeilijke context;

Handicap International heeft meerdere projecten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika waarbij 'spelen' (recreatieve workshops, schilderen, tekenen, toneelspelen, educatieve spelen, enz.) voor verschillende doeleinden wordt gebruikt  nl. noodhulp, psychosociale en gemeenschapsondersteuning, vroegtijdige stimulering en kinesitherapie ter ondersteuning van de ontwikkeling van het kind, inclusief onderwijs, enz.

Prijs

Gratis

 

Gepubliceerd op: 17 november 2022

Meer over dit onderwerp

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’
© J. Labeur / HI
Integratie

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’

Sandra Boisseau, experte bij Handicap International, over de aanpak en het belang van inclusief onderwijs.

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez Revalidatie

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez

Een vierkoppige delegatie van Handicap International besprak met de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking het belang van de nieuwe resolutie en de stappen die genomen moeten worden.

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)
© Nicolas Daubry | Handicap International

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)

Het blauwe #WeMoveTogether-team was opnieuw sterk vertegenwoordigd op één van de grootste sportieve events van het land.