Goto main content

Expo 'Play!' in Wemmel

België

Ontdek onze expo 'PLAY!' van 3 tot en met 31 december.

Play! is eenfototentoonstelling die het belang van 'spelen' toont bij de meest kwetsbare kinderen, waaronder kinderen met een handicap. De tentoonstelling neemt ons mee naar het dagelijkse leven van kinderen met een handicap, uit alle uithoeken van de wereld, die het slachtoffer werden van fysieke of psychologische trauma’s.

Waar?

Bibliotheek van Wemmel - J. De Riddelaan 49 | 1780 Wemmel

Wanneer?

Van zaterdag 3 tot zaterdag 31 december 2022

Wat?

'Play' is een fototentoonstelling met bijhorende animatiegids die op een ludieke en originele wijze het belang aantoont van 'spelen' voor kwetsbare kinderen, in het bijzonder kinderen met een beperking. Handicap International is ervan overtuigd dat 'spelen' niet enkel een rol van ontspanning vervult voor kinderen maar dat het tevens een therapeutische tool kan zijn om zichzelf terug te vinden op psychologisch en fysisch vlak, om volop tot ontplooiing te komen en om samen beter te kunnen opgroeien in een moeilijke context;

Handicap International heeft meerdere projecten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika waarbij 'spelen' (recreatieve workshops, schilderen, tekenen, toneelspelen, educatieve spelen, enz.) voor verschillende doeleinden wordt gebruikt  nl. noodhulp, psychosociale en gemeenschapsondersteuning, vroegtijdige stimulering en kinesitherapie ter ondersteuning van de ontwikkeling van het kind, inclusief onderwijs, enz.

Prijs

Gratis

 

Gepubliceerd op: 17 november 2022

Meer over dit onderwerp

Minister Lalieux op bezoek bij Handicap International
© Nohaila Belazouzia

Minister Lalieux op bezoek bij Handicap International

De minister, verantwoordelijk voor het beleid rond personen met een handicap, ging in gesprek met enkele experts van onze organisatie.

HI organiseert ontmoetingsmomenten over nalatenschap aan een goed doel en de impact hiervan

HI organiseert ontmoetingsmomenten over nalatenschap aan een goed doel en de impact hiervan

Samen met partner Testament.be worden sympathisanten samengebracht en geïnformeerd.

 Valse fondsenwervers op straat: wees voorzichtig

Valse fondsenwervers op straat: wees voorzichtig

Geregeld wordt ons gesignaleerd dat valse fondsenwervers geld inzamelen voor Handicap International, op straat of op parkings van grootwarenhuizen.