Goto main content

India

Handicap International is al drie decennia actief in India en voert meerdere projecten uit rond gezondheid, preventie en revalidatie om mensen met een handicap te integreren in het Indiase gezondheidszorgsysteem. 

8-jarig meisje met prothesen

8-jarig meisje met prothesen | © D. Van Ophalvens / Handicap International

Lopende acties

Handicap International begon haar eerste programma in India in 1988, door technische bijstand te verlenen aan een revalidatiecentrum in Puducherry, Zuid-India. Na een noodhulpreactie op de aardbeving in Gujarat in 2001 ontwikkelde de organisatie een meer permanente structuur in India.

De organisatie heeft ook een project gelanceerd om te reageren op noodsituaties en het risico bij rampen te verminderen om ervoor te zorgen dat er hierbij systematisch rekening gehouden wordt met personen met een handicap en personen in een kwetsbare situatie, zoals bijvoorbeeld bij de aardbeving in Gujarat en de overstromingen in Jammu en Kasjmir, Odisha en Bihar. Handicap International werkte ook respons- en herstelprojecten uit, zoals de reactie op de tsunami in 2004 en op de overstromingen in Bihar en op de cycloon Aila tussen 2007 en 2009. Door deze interventies heeft Handicap International zich gevestigd als belangrijke speler op het gebied van risicoreductie bij rampen, met technische expertise op het gebied van processen en hulpmiddelen om de inclusie van personen met een handicap te ondersteunen.

Tot slot heeft Handicap International gelijke kansen en participatie van personen met een handicap bevorderd, vooral op het gebied van werkgelegenheid. In 2024 zal er een nieuw project ter ondersteuning van de burgerbevolking worden uitgevoerd.

Interventiegebieden

SCHRIJF JE IN
voor onze nieuwsbrief
en volg onze activiteiten op de voet!

Situatie in het land

India wordt beschouwd als één van de snelst groeiende economieën ter wereld. Het land blijft echter kampen met sociaal-economische uitdagingen. 21,9% van de bevolking leeft onder de armoedegrens en ondanks het feit dat het land wordt gecategoriseerd als een land met een laag middeninkomen, telde India volgens de Wereldbank in 2012 het grootste aantal armen ter wereld op basis van de herziene methode om armoede te meten, wat de enorme bevolking weerspiegelt.

India is het zevende grootste land ter wereld met een oppervlakte van 3,3 miljoen vierkante kilometer. Volgens de voorspellingen van de Verenigde Naties, die gebaseerd zijn op verschillende factoren zoals de gegevens van de volkstelling en de geboorte- en sterftecijfers, telt India momenteel 1,4 miljard inwoners, waarmee het voor de eerste keer China inhaalt. Er wordt verwacht dat de bevolking tegen 2050 1,7 miljard zal bedragen. 

In mei 2019 werd de Indiase minister-president Narendra Modi met een grote meerderheid herverkozen voor een tweede termijn van vijf jaar. Zijn politieke campagne richtte zich op het creëren van werkgelegenheid en investeringen in infrastructuur, en tegelijkertijd de corruptie aanpakken en het hindoe-nationalisme promoten. De regerende coalitie zal aan de macht blijven tot aan het einde van zijn termijn in 2024.

India heeft grensgeschillen met veel van zijn buurlanden. In de loop van de afgelopen zeventig jaar is India er enkel in geslaagd om de problemen met Bangladesh en Sri Lanka op te lossen. De onduidelijke grenzen met Myanmar, Bhutan en recenter met China, Pakistan en Nepal, hebben vaak tot spanningen geleid. 

Team van Handicap International in India: 6

Aanwezig in India: sinds 1988

Lees ook

Covid-19-situatie in Zuid-Azië zorgwekkend
© HI
Gezondheid Noodhulp Preventie

Covid-19-situatie in Zuid-Azië zorgwekkend

Handicap International verleent hulp in Bangladesh, India en Pakistan, waar de verspreiding van het Covid-19-virus alarmerende proporties aanneemt.

Revalidatiehulp en sensibilisering in Noord-India Gezondheid Mijnen en andere wapens Revalidatie

Revalidatiehulp en sensibilisering in Noord-India

In de Noord-Indiase staat Jammu en Kasjmir maakten achtergebleven oorlogsexplosieven de voorbije 15 jaar meer dan 3.600 slachtoffers. Handicap International voert sensibiliseringsacties rond de gevaren hiervan en zorgt voor revalidatiesessies voor de meest kwetsbaren.

Tien jaar na de tsunami Noodhulp

Tien jaar na de tsunami

Tien jaar geleden veegde een tsunami hele gebieden in Azië van de kaart. Meer dan een miljoen mensen werd getroffen. Een decennium na haar eerste noodhulpacties is Handicap International nog steeds actief in de regio. De organisatie heeft intussen een aanzienlijke expertise uitgebouwd in risicobeheer bij natuurrampen.