Goto main content

Liberia

In 2016 hervatte Handicap International haar activiteiten in Liberia rond inclusief onderwijs, die in het najaar van 2014 moesten worden opgeschort naar aanleiding van de ebola-epidemie.

© S. Bonnet / HI

Lopende acties

Sinds 2008 werkt onze organisatie aan de integratie van kinderen met een handicap in de Liberiaanse scholen. HI werkt samen met institutionele partners om een inclusief onderwijsbeleid te ontwikkelen. Gezinnen van kinderen met een handicap worden begeleid en de leerkrachten krijgen een opleiding rond aangepaste onderwijstechnieken op maat van kinderen met een beperking. Handicap International runt ook een specifiek project voor kwetsbare jongens en meisjes die geen toegang hebben tot basisonderwijs.

SCHRIJF JE IN
voor onze nieuwsbrief
en volg onze activiteiten op de voet!

Situatie in het land

De epidemie hield lelijk huis in Liberia, één van de drie zwaarst getroffen landen sinds het virus in december 2014 voor het eerst opdook in West-Afrika. Daarvoor hadden vele jaren van burgeroorlog (1989-2003) de weerbaarheid van het land erg verzwakt.

Hoewel Liberia over aanzienlijke natuurlijke reserves – meer bepaald diamant en goud – beschikt, leven veel inwoners in armoede. Het land staat 177e (op 188 landen) in de ontwikkelingsindex. Verharde wegen zijn er nauwelijks (slechts 200 km) en in de hoofdstad is er geen stromend water en amper elektriciteit. Bovendien zijn de gezondheidsvoorzieningen verzwakt door de uitbraak van ebola en zijn deze dus bijzonder ontoereikend.

Team van Handicap International in Liberia: 6

Aanwezig in Liberia: sinds 2000