Goto main content

Paul Magnette bezoekt Handicap International in Laos

Mijnen en andere wapens
Laos

Vandaag bracht Paul Magnette, minister van Overheidsbedrijven, Wetenschapsbeleid en Ontwikkelingssamenwerking, een bezoek aan Handicap International in Laos.

Minister Magnette bezoekt Handicap International in Laos

Brussel, 6 november 2012 - Vandaag bracht Paul Magnette, minister van Overheidsbedrijven, Wetenschapsbeleid en Ontwikkelings-samenwerking, een bezoek aan Handicap International in Laos. De ideale gelegenheid om een duidelijk beeld te krijgen van de projecten van Handicap International. De minister sprak met Thoummy, een slachtoffer van clustermunitie. Daarna kreeg hij een uiteenzetting over de projecten rond verkeersveiligheid en ondekte hij de werking van metaaldetectoren om mijnen op te sporen.

Minister Magnette reisde naar Vientiane om deel te nemen aan de negende ASEM-top, een ontmoeting tussen Europese en Aziatische staatshoofden en regeringsleiders. Anne Rouve Khiev, programmadirecteur van Handicap International in Laos verwelkomde de delegatie (waaronder Marc Michielsen, Belgisch ambassadeur in Thailand) in de kantoren van Handicap International.

Violaine Fourile, verantwoordelijke voor de programma’s rond niet-ontplofte oorlogstuigen (UXO’s) gaf een uiteenzetting over de doelstellingen, successen en uitdagingen van het project. Minister Magnette ontmoette er Thoummy Silamphan, een van de vele slachtoffers van mijnen en clustermunitie. Hij benadrukte het belang van hulp aan de slachtoffers en hun familie.

Eric Remacle, project manager rond verkeersveiligheid, legde uit dat verkeersongevallen een van de grootste doodsoorzaken zijn in de regio en op welke manier Handicap International dat probleem aanpakt.

Meer over dit onderwerp

Litouwen wil verbod op clustermunitie opheffen Mijnen en andere wapens

Litouwen wil verbod op clustermunitie opheffen

Handicap International uit haar grote bezorgdheid over het plan van Litouwen om zich terug te trekken uit het Verdrag inzake Clustermunitie.

Ook in 2024 blijven er burgerslachtoffers vallen in Oekraïne Mijnen en andere wapens Noodhulp

Ook in 2024 blijven er burgerslachtoffers vallen in Oekraïne

Handicap International roept samen met andere ngo's op om burgers te beschermen tegen bombardementen en artillerievuur in bevolkte gebieden.

"Charkiv wordt regelmatig gebombardeerd. De inwoners vrezen voor hun leven!"
© HI 2024
Mijnen en andere wapens

"Charkiv wordt regelmatig gebombardeerd. De inwoners vrezen voor hun leven!"

Een maand na de start van een nieuw Russisch offensief in de regio Charkiv eisen de voortdurende bombardementen een zware tol onder de bevolking.