Goto main content

Paul Magnette bezoekt Handicap International in Laos

Mijnen en andere wapens
Laos

Vandaag bracht Paul Magnette, minister van Overheidsbedrijven, Wetenschapsbeleid en Ontwikkelingssamenwerking, een bezoek aan Handicap International in Laos.

Minister Magnette bezoekt Handicap International in Laos

Brussel, 6 november 2012 - Vandaag bracht Paul Magnette, minister van Overheidsbedrijven, Wetenschapsbeleid en Ontwikkelings-samenwerking, een bezoek aan Handicap International in Laos. De ideale gelegenheid om een duidelijk beeld te krijgen van de projecten van Handicap International. De minister sprak met Thoummy, een slachtoffer van clustermunitie. Daarna kreeg hij een uiteenzetting over de projecten rond verkeersveiligheid en ondekte hij de werking van metaaldetectoren om mijnen op te sporen.

Minister Magnette reisde naar Vientiane om deel te nemen aan de negende ASEM-top, een ontmoeting tussen Europese en Aziatische staatshoofden en regeringsleiders. Anne Rouve Khiev, programmadirecteur van Handicap International in Laos verwelkomde de delegatie (waaronder Marc Michielsen, Belgisch ambassadeur in Thailand) in de kantoren van Handicap International.

Violaine Fourile, verantwoordelijke voor de programma’s rond niet-ontplofte oorlogstuigen (UXO’s) gaf een uiteenzetting over de doelstellingen, successen en uitdagingen van het project. Minister Magnette ontmoette er Thoummy Silamphan, een van de vele slachtoffers van mijnen en clustermunitie. Hij benadrukte het belang van hulp aan de slachtoffers en hun familie.

Eric Remacle, project manager rond verkeersveiligheid, legde uit dat verkeersongevallen een van de grootste doodsoorzaken zijn in de regio en op welke manier Handicap International dat probleem aanpakt.

Meer over dit onderwerp

Handicap International begeleidt in Laos het schooltraject van 200 kinderen met autisme
© V. Teppalath / HI
Gezondheid Integratie

Handicap International begeleidt in Laos het schooltraject van 200 kinderen met autisme

Handicap International zet zich in voor de inclusie van kinderen met een ontwikkelingsstoornis, waaronder autisme, in de provincies Champasak en Houaphan.

Ik wil dat mijn kleinkinderen opgroeien in het land van mijn voorouders
© A. Faye / HI
Mijnen en andere wapens

Ik wil dat mijn kleinkinderen opgroeien in het land van mijn voorouders

In 1992 moest Mansata het dorp Bissine in Senegal ontvluchten door gewapend geweld. Dertig jaar later woont ze er opnieuw veilig met haar kinderen en kleinkinderen.

Twee jaar noodhulp in Oekraïne
© T. Nicholson / HI
Mijnen en andere wapens Noodhulp Revalidatie

Twee jaar noodhulp in Oekraïne

Handicap International biedt met haar goed uitgebouwde team onder meer revalidatiezorg en psychologische ondersteuning en speelt een belangrijke rol in de verdeling van hulpgoederen.