Actualiteit

Bangladesh: Handicap International steunt de meest kwetsbare vluchtelingen

Drie vouwen zitten op een pad. Een mama geeft borstvoeding aan haar baby.

Sinds eind augustus zijn er in Bangladesh al bijna 500.000 Rohingya-vluchtelingen uit buurland Myanmar aangekomen. Reiza Dejito, missieverantwoordelijke van Handicap International in Bangladesh, schetst de situatie en beschrijft de omvang van de noodhulpactie van de organisatie.

Syrische burgers moeten hun verblijfplaats herhaaldelijk en voor lange tijd verlaten

Een vrouw zit op haar bed, haar rechter hand op haar gezicht

Handicap International publiceert haar nieuwe rapport Everywhere the bombing followed us. Het rapport Everywhere the bombing followed us is gebaseerd op getuigenissen van 205 Syrische vluchtelingen in Libanon en toont aan dat de burgers herhaaldelijk gedwongen worden hun verblijfplaats te verlaten door de bombardementen.

Op naar een mijnenvrije wereld

Un démineur au travail sur un terrain escarpé dans une forêt. A l'avant-plan, un panneau rouge avec le texte "Danger Mine"

Beeld je in dat elke stap buitenshuis potentieel levensgevaarlijk is, omdat er landmijnen liggen. In 56 landen leeft de bevolking met deze zorgwekkende realiteit. Gelukkig is de dreiging van mijnen sterk gedaald sinds 20 jaar. Toen werd het verdrag tegen landmijnen aangenomen, waar Handicap International hevig campagne voor heeft gevoerd. Maar daarmee is het werk nog niet af.

Bangladesh: Handicap International helpt Rohingya

Een kampstraat in Kutupalong. De lucht is grijs, de weg is modderig en op sommige plaatsen versterkt door zandzakken. Kinderen staan aan de voorkant.

Sinds eind augustus zijn er in Bangladesh al bijna 400.000 Rohingya-vluchtelingen uit buurland Myanmar aangekomen. Handicap International komt tussen in deze noodsituatie en biedt steun aan die gezinnen, die met enorme behoeften kampen.

Orkaan Irma: onze teams in Haïti staan stand-by

Huis met ingestort dak door omgevallen boom

Orkaan Irma, met windsnelheden tot 360 km/u nog krachtiger dan Harvey, dreigt donderdagavond aan land te gaan in Haïti. “De orkaan zal mogelijks een dramatische tol eisen van de bevolking”, zegt de Belgische Catherine Stubbe, directrice van Handicap International in Haïti. “De hulpdiensten bereiken snel hun limieten. Onze teams staan klaar.”

Verdubbeling aantal slachtoffers door clustermunitie

Jongen met geamputeerd been

Tussen 2015 en 2016 is het aantal slachtoffers van clustermunitie verdubbeld volgens de Cluster Munition Monitor. 98% waren burgers! De oorzaak van de stijging ligt bij het Syrische conflict.

Onze hulp breidt uit na dodelijke modderstromen in Sierra Leone

Vernield huis en puin

Overstromingen en aardverschuivingen hebben in Freetown minstens 500 doden geëist. Handicap International heeft een reeks noodhulpactiviteiten opgestart om de getroffen bevolking in Sierra Leone, van één van de armste landen ter wereld, te helpen.

Handicap International start noodhulpactie in Oeganda

Teamleider van Handicap International doet revalidatieoefeningen met een

Geweld en voedseltekort deden al één miljoen Zuid-Soedanezen naar Oeganda vluchten. Handicap International start in september met een noodhulpinterventie om de nieuwkomers op te vangen.

Ergste overstromingen in 15 jaar in Nepal

Man en vrouw bij gedeeltelijk verwoest huis.

Dagen na de hevige overstromingen en modderstromen in Nepal blijft het dodentol oplopen. Huizen en bezittingen zijn vernield. Ook infectieziekten duiken op bij de getroffenen. Hulp voor de overlevenden is nodig.

Onze teams in actie na dodelijke modderstromen in Freetown

Tientallen mensen kijken naar een kale plek op een bergflank waar een modderstroom is gepasseerd

Overstromingen en modderstromen eisten vorige week honderden mensenlevens in Freetown, hoofdstad van Sierra Leone. Handicap International helpt de kwetsbaarste slachtoffers en staat de overstelpte lokale autoriteiten bij.

Pagina's