Neymar Jr. is de eerste leerling in de Teacher Kids-school

  • Neymar Jr. glimlacht en houdt een origami hart vast.
  • Neymar Jr., Braziliaans voetballer en ambassadeur van Handicap International, maakt een dansbeweging. Hij draagt een T-shirt van HI.

Neymar Jr. heeft vandaag de campagne Teacher Kids op gang getrapt. De ambassadeur van Handicap International lanceerde de sensibiliseringscampagne, over de toegang tot onderwijs voor kinderen met een handicap, met een video. 

Studeren aan de Teacher Kids school

Het doel van de Teacher Kids campagne van Handicap International, gesteund door Neymar Jr., is om de talenten van elk kind met een handicap in de kijker te zetten en te tonen wat wij van hen kunnen leren. Neymar toont in het filmpje dat een kind met een handicap hem iets nieuw wist aan te leren: gebarentaal. 

Teacher Kids is de eerste virtuele school waar de leerkrachten kinderen zijn met een fysieke, zintuiglijke of intellectuele handicap. Als ambassadeur van de ngo Handicap International wou Neymar deze zaak steunen door de allereerste leerling te worden. Kinderen met een handicap gaven de Braziliaanse voetballer, met 103 miljoen volgers op Instagram, een les in origami, gebarentaal, dansen en meditatietechnieken.

32 miljoen kinderen met een handicap hebben geen toegang tot onderwijs

Wereldwijd zijn er tweeëndertig miljoen kinderen met een handicap die niet naar school gaan. Ongeschikte onderwijsmethoden, het gebrek aan ondersteunende hulpmiddelen, of een trap die een fysiek obstakel vormt tussen het kind en de school zijn slechts enkele van de vele oorzaken van de ontoegankelijkheid.

Handicap International ijvert sinds 2004 voor onderwijs voor alle kinderen, ongeacht hun handicap. Door het invoeren van innovatieve initiatieven, zoals vliegende leraren en inclusieve klassen in gewone scholen, heeft de ngo het mogelijk gemaakt dat 150 000 kinderen in Togo, Burkina Faso, Nepal en andere landen elk jaar naar school kunnen gaan.
 
Maar de organisatie wil nog een stap verder gaan. Deze kinderen kunnen hun omgeving zo veel leren, dankzij de bijzondere gevoeligheden die ze ontwikkelen en de manieren waarop ze bepaalde obstakels omzeilen.  De ngo nodigt elk kind met een handicap uit om zelf iets bij te dragen aan de Teacher Kids gemeenschap. Iedereen kan met een korte video zijn of haar kennis, idee, of een “bijzondere” tip publiceren en delen op het platform teacherkids.org.