Il n'y pas de problème

afbeelding van Els Beelen

De demonstratiewedstrijd rolstoelbasketbal op de campus van de universiteit in Cotonou was een fantastisch succes! De toeschouwers stroomden toe en het publiek werd almaar enthousiaster. Tijdens de pauze werd er een gesmaakte demonstratiewedstrijd boccia gegeven. De wedstrijd werd becommentarieerd door een slechtziende speaker die assistentie kreeg van Gerard.

Donderdag brachten we een bezoek aan de vorming die Handicap International geeft aan een veertigtal personen van lokale verenigingen voor mensen met een beperking. In de namiddag werd een groot strandfeest voor ons georganiseerd met muziek, eten, drinken en dansen. Heel veel mensen hadden hun uiterste best gedaan om van dit feest een onvergetelijke ervaring te maken. En daarin zijn ze met glans geslaagd!

’s Avonds bereidden we samen onze evaluatievergadering, die vandaag plaatsvond in het kantoor van Handicap International. We bespraken de sterke (3 bladzijden) en zwakke (2 zinnen) punten van onze uitwisseling. De verdere samenwerking werd besproken en het is voor alle partijen duidelijk dat het hier niet bij blijft! Ten slotte werd het bezoek van Lion Handisport in België volgend jaar besproken. CAS en Lion Handisport gaven aan dat deze uitwisseling heel verrijkend is geweest! De leden van Lion Handisport gaven ons al snel het gevoel dat we oude bekenden waren, ondanks het feit dat we slechts 12 dagen in Cotonou verbleven.

Wat ons vooral is opgevallen gedurende ons verblijf is de hartelijkheid en de openheid van de mensen hier. We hebben ons hier dan ook geen seconde onveilig gevoeld, tenzij in de jungle van het verkeer. De meest voorkomende uitdrukking hier is ‘il n’y a pas de problème’, wat eigenlijk een mooie samenvatting is van hun manier van in het leven te staan.

Lees meer in dossier: