Solidariteit begint al op het vliegtuig

afbeelding van Pierre

Met volle moed vertrek ik vanuit Brussel, met veel zin om erin te vliegen en doeltreffend werk te leveren. Met dank aan mijn omgeving en het personeel van de zetel van Handicap International voor hun steun en hun uitstekende begeleiding. Ik heb me zo goed mogelijk voorbereid, al weet ik nog totaal niet wat me te wachten staat.

De vlucht Madrid – Santo Domingo zit vol met ngo-medewerkers. We herkennen elkaar meteen en er komen geanimeerde gesprekken op gang. Watersaneerders, chirurgen, verpleegkundigen, technici … en een kinesitherapeut (ikzelf). Dat werkt geruststellend en geeft nog meer moed. De sfeer is prima, al beseffen we volop welke zware taak ons morgen wacht. Iedereen vertelt wat hij heeft bijgeleerd en luistert aandachtig naar de anderen, kwestie van alle nuttige informatie op te pikken. Zo zie je maar: solidariteit begint al op het vliegtuig …