Wedstrijd | Design with a heart

  • Groepsfoto winnaars 2016
    De winnaars van Design with a Heart 2016. © Olivier Papegnies - Collectif Huma / Handicap International

Onze jaarlijkse wedstrijd Design with a Heart beloont slimme uitvindingen die het dagelijkse leven van mensen met een handicap of ouderen verbeteren.

Zich verplaatsen, iets oprapen, kleren aantrekken: voor iemand met een fysieke, zintuiglijke of mentale beperking zijn dagelijkse handelingen niet zo vanzelfsprekend. Er zijn heel wat hulpmiddelen op de markt, maar die zijn dikwijls duur of niet aangepast aan persoonlijke behoeftes. Daarom daagt Handicap International je uit om een origineel hulpmiddel uit te vinden. Een volleerd Einstein hoef je niet te zijn: het zijn vaak eenvoudige en goedkope trucjes die een praktische oplossing bieden!

VERSCHILLENDE PRIJZEN TE WINNEN

Als een van de vijf winnaars van Design with a Heart ontvang je een waardebon van 250 euro bij Brico. Daarbovenop krijg je een jaarabonnement op Dobbit Magazine en Plusmagazine en andere leuke sponsorgeschenken.

Dankzij onze wedstrijd krijgen de uitvindingen ook een hele hoop aandacht bij het grote publiek. Als bedenker kun je dus vele anderen helpen door hen met je uitvinding te inspireren.

1 WEDSTIJD, 5 KANSEN OM TE WINNEN

Een gespecialiseerde jury met kinesisten, ergotherapeuten en specialisten op het vlak van handicaps neemt alle inzendingen onder de loep en kiest er de drie beste uit. Deze worden in 3 verschillende wedstrijdcategorieën verdeeld: professionele leven, sport & vrije tijd en dagelijkse leven.  Net als in 2016 kan ook het publiek zijn favoriet uitvinding kiezen en bekronen met de publieksprijs.

Verder is er een speciale wedstrijdcategorie voor scholen (technische scholen, ergotherapie, design, ingenieurs) om de beste inzending van (een) student(en) te belonen.

DOE MEE

Stuur je uitvinding op vóór 19 juni 2017. Geef zeker mee:

  • wie je uitvinding kan gebruiken en hoe
  • hoe je op het idee bent gekomen
  • welke materiaal je gebruikt hebt en bijhorend kostenplaatje
  • een plannetje van je uitvinding
  • enkele foto's van goede kwaliteit

Stuur je uitvinding op via het webformulier op onze website, per mail naar aurore.vanvooren@handicap.be of per post naar Handicap International t.a.v. Aurore Van Vooren, Gewijde-Boomstraat 44 bus 1,1000 Brussel.

Tel: 02 233 01 88

Het volledige wedstrijdreglement is te vinden op

De prijsuitreiking vindt plaats op 9 augustus 2017.