Wedstrijd | Design with a heart

  • Groepsfoto winnaars 2016
    De winnaars van Design with a Heart 2016. © Olivier Papegnies - Collectif Huma / Handicap International

Onze jaarlijkse wedstrijd Design with a Heart beloont slimme uitvindingen die het dagelijkse leven van mensen met een handicap of ouderen verbeteren.

Zich verplaatsen, iets oprapen, kleren aantrekken: voor iemand met een fysieke, zintuiglijke of mentale beperking zijn dagelijkse handelingen niet zo vanzelfsprekend. Er zijn heel wat hulpmiddelen op de markt, maar die zijn dikwijls duur of niet aangepast aan persoonlijke behoeftes. Daarom daagt Handicap International je uit om een origineel hulpmiddel uit te vinden. Een volleerd Einstein hoef je niet te zijn: het zijn vaak eenvoudige en goedkope trucjes die een praktische oplossing bieden!

2.500 euro aan prijzen te winnen 

Als een van de vijf winnaars van Design with a Heart ontvang je een waardebon van 500 euro bij Brico. Daarbovenop krijg je een jaarabonnement op Dobbit Magazine en Plusmagazine cadeau en andere leuke sponsorgeschenken.

Dankzij onze wedstrijd krijgen de uitvindingen ook een hele hoop aandacht bij het grote publiek. Als bedenker kun je dus vele anderen helpen door hen met je uitvinding te inspireren.

1 wedstrijd, 5 kansen om te winnen

Een gespecialiseerde jury met kinesisten, ergotherapeuten en specialisten op het vlak van handicaps neemt alle inzendingen onder de loep en kiest er de drie beste inzendingen uit. Nieuw sinds 2016 is dat ook het publiek zijn favoriet kan kiezen en bekronen met de publieksprijs.

Verder is er een speciale wedstrijdcategorie voor scholen (technische scholen, ergotherapie, design, ingenieurs) om de beste inzending van (een) student(en) te belonen.

Doe mee 

Design with a Heart 2016 is afgelopen en werd in schoonheid afgesloten met een prijsuitreiking op 10 augustus voor de vijf winnaars. Bedankt voor alle uitvindingen die ons voor deze recentste editie werden toegestuurd.

Kans gemist in 2016? Dan is het nog even wachten op het voorjaar van 2017 om mee te doen met een nieuwe editie van Design with a Heart!