Meteen naar de inhoud
Deminers Deminers Deminers Deminers

#MINESWEEPERCHALLENGE

Help ons ontmijnen!

 

Word voor 1 dag mijnenveger en ontmantel zo veel mogelijk landmijnen! Hoe snel lukt het jou?

Daag je vrienden uit om beter te doen en help ons om de wereld mijnenvrij te maken tegen 2025!

 

 

Speeltip:

Met het hamertje klik je op de veilige zones.

Gebruik het vlaggetje om de mijnen te markeren.

 

4 april is de Internationale Dag tegen Landmijnen. Handicap International voert al meer dan twintig jaar strijd tegen deze verschrikkelijke sluipmoordenaars. Steun jij onze strijd? Neem dan zeker deel aan onze #MineSweeperChallenge. Maar weet dat wat voor jou een spel lijkt, de realiteit is voor 60 miljoen burgers! 

Cijfers

Aantal kindslachtoffers van landmijnen Aantal kindslachtoffers van landmijnen Aantal kindslachtoffers van landmijnen Aantal kindslachtoffers van landmijnen
ontmanteling van explosieven in 2019 ontmanteling van explosieven in 2019 ontmanteling van explosieven in 2019 ontmanteling van explosieven in 2019
Slachtoffers vandaag Slachtoffers vandaag Slachtoffers vandaag Slachtoffers vandaag

In beeld

Onderstaande kaart toont - in het blauw - de 59 landen en gebieden waar er een reële landmijnendreiging bestaat.

* Zowel het Verenigd Koninkrijk als Argentinië claimen de Falklandeilanden, waar zich nog steeds landmijnen bevinden.

wereldkaart wereldkaart wereldkaart wereldkaart

Het verhaal van

Ontmijner in het blauw gekleed Ontmijner in het blauw gekleed Ontmijner in het blauw gekleed Ontmijner in het blauw gekleed

Rabih - Ontmijner

"Het ontmijningsteam van HI is mijn tweede familie geworden. Zelfs als we ergens anders naartoe zouden gegaan zijn, zou ik volgen. Een andere job doen? Dat kan ik me niet voorstellen. Dit zit me in het bloed!” 

Meer info

HI-ontmijner in een veld HI-ontmijner in een veld HI-ontmijner in een veld HI-ontmijner in een veld

Oncha - Ontmijner

“Ik ben niet bang. Het is niet zonder risico’s, maar ik weet wat ik doe en ik ken de veiligheidsprocedures. Gewoon de procedures volgen en alles komt goed."

Meer info

Een vader met twee kinderen voor zijn huis Een vader met twee kinderen voor zijn huis Een vader met twee kinderen voor zijn huis Een vader met twee kinderen voor zijn huis

Freddy - Slachtoffer

"Op een dag vonden mijn oom en ik een lange buis: ik sloeg erop met een hamer. Het was een mijn: de mijn ontplofte en takelde mijn hand lelijk toe."

Meer info

Hoe kun jij ons helpen?

Meer over dit onderwerp

“Bombardementen in bevolkte gebieden hebben de klok in Jemen 25 jaar teruggedraaid”
© HI
Mijnen en andere wapens

“Bombardementen in bevolkte gebieden hebben de klok in Jemen 25 jaar teruggedraaid”

Het inzetten van explosieve wapens in bevolkte gebieden in Jemen hebben decennia aan vooruitgang ongedaan gemaakt. Dat is één van de belangrijkste bevindingen uit “Death Sentence to Civilians: The Long-Term Impact of Explosive Weapons in Populated Areas in Yemen”, een rapport dat Handicap International publiceert op vrijdag 12 juni.

Jemen: een hele generatie ernstig gewond voor het leven Mijnen en andere wapens Noodhulp Revalidatie

Jemen: een hele generatie ernstig gewond voor het leven

Sinds het begin van het conflict in Jemen heeft Handicap International meer dan 3.000 slachtoffers van explosieve wapens behandeld, waaronder 850 slachtoffers van mijnen en explosieve oorlogsresten. Bijna allemaal hebben ze een blijvende handicap overgehouden als gevolg van hun verwondingen en zullen ze specifieke nazorg voor de rest van hun leven nodig hebben. De organisatie maakt zich zorgen over de vele belemmeringen voor humanitaire interventies en de toegang tot de bevolking. Thomas Hugonnier, projectverantwoordelijke voor de organisatie in het Midden-Oosten, getuigt over de situatie in het land.

Laos: twee overlevenden van clustermuntie getuigen
© N. Lozano Juez / HI
Mijnen en andere wapens

Laos: twee overlevenden van clustermuntie getuigen

Ze wonen in hetzelfde dorp. Ze werden ook allebei het slachtoffer van clustermunitie. Eerst Kua Tcho Tor … dertig jaar later ook Chue Por Vang.