Go to main content

Indonesië

Handicap International (HI) steunt projecten voor sociale en economische integratie voor de meest kwetsbaren en mensen met een handicap, en zorgt ervoor dat zij toegang hebben tot inclusieve multisectorale bijstand, diensten en informatie tijdens de COVID-19-pandemie.

HI Indonesië, Paladangan regio

HI Indonesië, Paladangan regio | © Benoit Darrieux / HI

Lopende acties

In januari 2005 startte Handicap International met haar activiteiten in Indonesië, kort nadat een tsunami verschillende Aziatische landen op gruwelijke wijze trof en honderdduizenden doden maakte. Onze organisatie bood onmiddellijk hulp aan de inwoners van de provincie Atjeh. Ze bood kinesitherapie aan, verleende psychologische ondersteuning en zette winstgevende activiteiten op touw. Vandaag is de actie van Handicap International gericht op de integratie van personen met een handicap en respect voor hun rechten.

HI steunt maatschappelijke organisaties en organisaties van mensen met een handicap in zes districten van Nusa Tenggara Timur om ervoor te zorgen dat in ontwikkelingsplannen rekening wordt gehouden met de behoeften van de meest kwetsbare mensen, waaronder mensen met een handicap, en dat zij toegang hebben tot werkgelegenheid en sociale diensten.  

De organisatie wil ook jongeren met een handicap aan werk helpen door nauw samen te werken met hen en particuliere bedrijven, de regering en maatschappelijke organisaties en organisaties van mensen met een handicap.

I voert ook een project uit om de meest kwetsbare gemeenschappen en personen die een verhoogd risico lopen door COVID-19 te worden getroffen, te helpen en weerbaarder te maken door de toegang tot inclusieve multisectorale bijstand, diensten en informatie te verbeteren.

SCHRIJF JE IN
voor onze nieuwsbrief
en volg onze activiteiten op de voet!

Situatie in het land

Kaart van HI-interventies in Indonesië

Indonesië is een grote archipel bestaande uit 13.803 eilanden. Tsunami's, aardbevingen en vulkanen zijn zeer actief in deze regio en hebben een enorme impact op de burgers, voornamelijk de meest arme mensen.

De bekrachtiging van het internationale verdrag voor rechten van personen met een handicap door de Indonesische overheid (oktober 2011) is de vrucht van een intense mobilisatie van verenigingen van personen met een handicap, die actief werden ondersteund door Handicap International. Onze organisatie organiseerde vormingen voor deze verenigingen en ondersteunde hun lobby-activiteiten bij de overheid financieel. Ondanks deze acties, is er nog veel werk aan de winkel voordat personen met een handicap echt meetellen. 

Team van Handicap International in Indonesië: 20
Actief in Indonesië: sinds 2005, en het regionale programma met Indonesië en de Filipijnen sinds 2017

Lees ook

COVID-19: een wereldwijde crisis
HI
Gezondheid Preventie

COVID-19: een wereldwijde crisis

Hoeveel mensen in de projectlanden van Handicap International raakten besmet of zullen nog besmet raken met COVID-19? De exacte cijfers vallen moeilijk te achterhalen. Wat we wel vaststellen, is dat de meest kwetsbare bevolkingsgroepen, bij wie het water al tot aan de lippen reikte, opnieuw het hardst getroffen worden.