Go to main content

Kaapverdië

In Kaapverdië werkt HI samen met de nationale belanghebbende partijen om de levensomstandigheden van mensen met een handicap te verbeteren en hun sociale en economische integratie te bevorderen.

©ACARINHAR - Tó Gomes

Lopende acties

HI is sinds 2006 actief in Kaapverdië. Sindsdien werden er 4 projecten op poten gezet, op vlak van revalidatie en competentieversterking van organisaties van mensen met een handicap.

In een regionaal project verbetert HI de toegang tot gegevens die betrekking hebben op de kwetsbaarheid van mensen met een handicap voor een hiv-besmetting.
Onze organisatie zal verenigingen op regionaal en nationaal niveau helpen om mensen met een handicap meer bij de strijd tegen hiv/aids te betrekken.

Interventiegebieden

SCHRIJF JE IN
voor onze nieuwsbrief
en volg onze activiteiten op de voet!

Situatie in het land

Hoewel de ontwikkelingsindicatoren van het land de laatste 10 jaar sterk gestegen zijn,  is structurele armoede nog steeds aanwezig. De ongelijkheden tussen de verschillende eilanden van de archipel zijn één van de grootste uitdagingen voor Kaapverdië. De natuurlijke hulpbronnen van dit land zijn extreem zwak waardoor het kwetsbaar is en dus vatbaarder voor armoede. 

De laatste jaren boekte Kaapverdië vooruitgang rond het vraagstuk ‘handicap’. Het land heeft de Conventie betreffende de rechten van mensen met een handicap, die op 10 oktober 2011 van kracht ging, getekend. Artikel 72 van de Grondwet formuleert een aantal rechten van personen met een handicap.

Team van Handicap International, verdeeld over Senegal en Kaapverdië: 84
Aanwezig in Kaapverdië: sinds 2006