Goto main content

Tadzjikistan

© C. Meynier / Handicap International

SCHRIJF JE IN
voor onze nieuwsbrief
en volg onze activiteiten op de voet!

Situatie in het land

In Tadzjikistan werkt Handicap International aan betere levensomstandigheden voor personen met een handicap. Onze organisatie helpt vooral de zorgverlening en diensten voor kinderen met een beperking verbeteren. Ze helpt ook de lokale verenigingen om de rechten van mensen met een handicap te doen gelden.

Handicap International was voor het eerst actief in Tadzjikistan in 2010 in de Khatlon regio, om de sanitaire, educatieve en sociale diensten toegankelijker te maken voor kinderen met een handicap. Zo werden kinderen met een handicap betrokken bij een individueel actieplan dat bestaat uit oefeningen en activiteiten die hun capaciteiten verbeteren. Tegelijkertijd werden de deskundigen uit de gezondheids-, onderwijs- en sociale sector en de gemeenschappen van deze kinderen (dorpen, scholen, …) gesensibiliseerd over het thema handicaps.

Openbare gebouwen werden eveneens toegankelijker gemaakt, door bijvoorbeeld hellende vlakken aan te leggen in de gezondheidscentra van twee steden.

Om haar acties te vervolledigen, leidde Handicap International de verenigingen van mensen met een handicap op om een netwerk te vormen, dat in staat is de rechten van mensen met een handicap te doen gelden op alle niveaus van de Tadzjiekse maatschappij.