Goto main content
Stop Bombing Civilians Stop Bombing Civilians Stop Bombing Civilians Stop Bombing Civilians

Burgers zijn de eerste slachtoffers

32 102
mensen raakten gewond of zijn gedood
door explosieve wapens in de wereld in 2018

 

 

90 %
van de slachtoffers van explosieve wapens
zijn burgers

 

600
civiele infrastructuren  worden elke maand
vernietigd of beschadigd in Jemen

 

STOP BOMMEN OP BURGERS

De regering moet zich verzetten

tegen bombardementen in bevolkte gebieden

Voor een sterke inzet van de regering om burgers beter te beschermen tegen bombardementen in bevolkte gebieden. Meer informatie over de campagne

Meer info

Ethische en wettelijke vermeldingen
Blijf hoffelijk: ons netwerk neemt afstand van elke haatdragende, lasterlijke of beledigende uitspraak vanwege de deelnemers aan deze actie. Hou het ook ingetogen: één mail volstaat.

Ali werd in 2017 het slachtoffer van een bombardement in Mosoel. Hij raakte zwaargewond en verloor zijn beide ouders en oudere broer. Hij werd behandeld in een ziekenhuis in de stad en krijgt hulp van een kinesitherapeut van Handicap International. Ali werd in 2017 het slachtoffer van een bombardement in Mosoel. Hij raakte zwaargewond en verloor zijn beide ouders en oudere broer. Hij werd behandeld in een ziekenhuis in de stad en krijgt hulp van een kinesitherapeut van Handicap International. Ali werd in 2017 het slachtoffer van een bombardement in Mosoel. Hij raakte zwaargewond en verloor zijn beide ouders en oudere broer. Hij werd behandeld in een ziekenhuis in de stad en krijgt hulp van een kinesitherapeut van Handicap International. Ali werd in 2017 het slachtoffer van een bombardement in Mosoel. Hij raakte zwaargewond en verloor zijn beide ouders en oudere broer. Hij werd behandeld in een ziekenhuis in de stad en krijgt hulp van een kinesitherapeut van Handicap International.
Ali werd in 2017 het slachtoffer van een bombardement in Mosoel. Hij raakte zwaargewond en verloor zijn beide ouders en oudere broer. Hij werd behandeld in een ziekenhuis in de stad en krijgt hulp van een kinesitherapeut van Handicap International.

KOMT ER OOIT EEN EIND AAN DE BOMBARDEMENTEN OP BEWOONDE GEBIEDEN?

 

Een onaanvaardbare statistiek: naar schatting maken burgers vandaag 90% uit van de slachtoffers. Dat kunnen we geen precisiebombardementen of collateral damage meer noemen.

Handicap International (HI) nodigt het publiek uit om zijn volksvertegenwoordigers te interpelleren in België, maar ook in Duitsland, Canada, Frankrijk, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Door de volksvertegenwoordigers te overtuigen, kunnen we met ons volle gewicht wegen op de regeringen om een einde te maken aan bombardementen in woongebieden.

Samen kunnen we het verschil maken

Wij hebben de macht om druk uit te oefenen op de lidstaten, maar wij hebben jouw hulp nodig! In 1997 en 2008 hebben we twee internationale verdragen verkregen die antipersoonsmijnen en clusterbommen verbieden.

De parlementsleden vertegenwoordigen jou in de regering en laten je stem horen in de internationale strijd tegen civiele bombardementen. Vandaag roepen we hen op om een nieuw politiek proces te starten: een internationale verklaring die een verschil zal maken!

Alvast bedankt voor jouw steun!

Disclaimer
Foto : E. Fourt / HI