IFFM 50-500

"The real and lasting victories are that of peace, not of war" R.W. Emerson

Op 02/10/2011 had ik besloten na amper 3 weken marathontraining en een onuitdoofbare zin voor uitdaging te verschijnen aan de startlijn van de marathon van Brussel. Mijn familie ging mee kijken -uit sympathie- en tegen alle verwachtingen in haalde ik ook de finishlijn. De geboorte van een potentieel uit de hand gelopen verslaving... =)
Mijn passie voor de magische 42.195 heeft mij naar verschillende uithoeken van de wereld gebracht (Finland, Ierland, China, Thailand, de VS, ...) en de ervaringen, herinneringen & indrukken die ik tijdens en rond die honderden kilometers heb vergaard, hebben een onuitwisbare stempel op mij gedrukt en mijn identiteit ook gevormd. 
Ondertussen, bijna 7 jaar verder, sta ik op zondag 09/09/2018 aan de startlijn van mijn 50ste marathon, de In Flanders Fields Marathon. Ik verschijn voor het 7de jaar op rij aan deze startlijn en de reden waarom is ook kristalhelder. De IFFM is de definitie van de marathon: Je wil een marathon lopen? Wel, je krijgt het niet cadeau. Het parcours is zwaar en er is weinig genade van de weergoden, maar de vrijwilligers bij de bevoorrading toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Ik kan me ook geen betere manier voorstellen om een urenlange lijdensweg te beëindigen dan een aankomst door een van de mooiste oorlogsmonumenten ter wereld en een hartelijk onthaal vlak na de aankomst. Lopen op een voormalig slagveld maakt ook veel gevoelens los en bij mij heeft het een drang aangewakkert om de frustratie en woede die ik voelde tijdens het lopen daar om te zetten in iets moois . Vandaar kwam ik op het idee IFFM 50-500: Ik wil naar aanleiding van mijn 50ste marathon een bedrag van 500 euro inzamelen tvv HI, om een bijdrage te leveren voor zij die slachtoffer werden van de oorlog die iemand anders voor hen koos. Ik stel me dan ook altijd de vraag: What if it was you?

Stand
146%
Doel
500 €
Dag -
Einde
.
Natasja Van Goethem
Categorie: 
Sport

Sponsors

Nonkel Wilfried en Tante Christian
 50 € 
Veel succes
4523
Tante Krist en Peter Renaat
 20 € 
Veel susces
4520
Katrijn Camerlinck
 50 € 
Succes!!!
4519