Confettimachine

Davids 9-jarige dochter Lylou heeft een neuromusculaire aandoening, waardoor bepaalde eenvoudige bewegingen voor haar onmogelijk zijn. Ook carnaval vieren en confetti gooien met haar vriendinnetjes lukte moeilijk, totdat haar handige papa een oplossing uit zijn mouw toverde.

“Ik wilde dat mijn dochter Lylou carnaval kon vieren zoals andere kinderen. Dus heb ik voor haar een confettimachine gebouwd.” Voor David, de attente en handige papa van Lylou, lijkt het vanzelfsprekend. Hij maakte al meer handige middeltjes om het leven van zijn 9-jarige dochter gemakkelijker te maken. Lylou heeft al van bij haar geboorte een neuromusculaire aandoening die alledaagse handelingen voor haar zeer moeilijk maakt.

Het principe van de confettimachine is eenvoudig: de confetti zit opgeslagen in een reservoir en wordt in de lucht geblazen door een bladblazer. Het reservoir wordt bevestigd aan het zitje van de rolstoel en Lylou bedient de bladblazer via een schakelaar die aan haar fysieke mogelijkheden is aangepast.

Lylou gebruikte de machine voor het eerst tijdens het carnaval van Doornik en had enorm veel plezier, net als haar vriendinnetjes, die de uitvinding van David “megacool” vinden.

Doe ook mee met Design with a Heart >>