Drinkbekerarm

Door een spastisch patroon lukt het Frans niet om een drankje tot bij zijn mond te brengen. Studenten van Howest ontwikkelden daarom een drinkbekerarm, die hij vlot naar zich toe kan trekken of van zich weg kan duwen. Zelfstandig drinken is zo een pak gemakkelijker.

Frans, een 59-jarige levensgenieter, heeft een spastisch patroon waardoor hij in het algemeen moeilijk zaken kan vastnemen. Hij ondervindt vooral problemen bij het drinken en bij het naar de mond brengen van een drinkbeker, wanneer hij in zijn rolstoel zit of in bed ligt.

Om ervoor te zorgen dat Frans zo zelfstandig mogelijk kan drinken, ontwikkelden Howest-studenten Arnaud, Servaas en Joyce een flexibelere arm met een aangepaste drinkbeker. De drinkarm bestaat uit een scharniersysteem dat Frans gemakkelijk naar zich toe kan trekken en terug van zich kan wegduwen. De schakels werden op die manier afgerond dat de arm zich niet kan overstrekken of volledig de andere kant uitgaan.

Het ontwerp van de drankhouder laat toe dat er verschillende vormen van flesjes stevig in geplaatst kunnen worden. De houder zelf kan gekanteld worden om de afstand tussen Frans en het rietje/drankje kleiner te maken. 

Howest - Arnaud, Servaas & Joyce