Krasvrije CD-Jukebox

Zijn collectie CD’s beluisteren is één van de hobby's van Lieven, die in huize Eyckerheyde woont. Alleen kwamen er zoveel krassen op de CD’s, dat ze bijna onbeluisterbaar werden. Zijn vroegere begeleider Tomas bouwde een oude gsm om tot jukebox, waarbij dit probleem helemaal van de baan is.

Lieven, een 60+’er, is één van de bewoners van leefgroep Bornem in huize Eykerheyde. Hij heeft een hart voor muziek. Vroeger draaide hij zelfstandig platen op een platenspeler en later schakelde hij over naar CD’s, waar hij een uitgebreide collectie van heeft.

Tomas, jarenlang de vaste begeleider van de leefgroep, merkte op dat de muziek van Lieven vaak bleef hangen. De CD’s zaten door verkeerd gebruik vol krassen. Digitale muziek afspelen zou een oplossing kunnen bieden, maar dit is voor Lieven te moeilijk. Thomas kwam daarom aanzetten met een ander pienter afspeelsysteem, waarbij krassen maken volledig verleden tijd is.

Hij tikte een tweedehands-gsm op de kop die hij ombouwde tot CD-speler. Het enige wat Lieven moet doen om de muziek af te spelen, is het gewenste CD-hoesje voor de gsm plaatsen. In het hoesje heeft Tomas immers een NFC-tag verborgen, waarmee de muziekdata draadloos worden doorgegeven naar de gsm, die de muziek vervolgens afspeelt.

De gsm is aangesloten op boxen, die garanderen dat Lieven vandaag kan genieten van zijn muziek in de hoogste kwaliteit.