Petanqueheupriem

Door een handicap kan Victor zijn rechterhand niet gebruiken om de resterende ballen vast te houden wanneer hij petanque speelt, zijn grote hobby. Als hij ze op de grond legt, moet hij zich bukken en kunnen anderen erover struikelen. Zijn oplossing: de petanqueheupriem.

Victor werd geboren met een handicap aan zijn rechterhand. Dit zorgt voor problemen tijdens het petanque spelen, zijn nieuwe hobby sinds hij met pensioen is. Want terwijl hij werpt met zijn linkerhand, kan hij geen ballen vasthouden met zijn rechterhand.

Zonder tafel in de buurt, moest Victor de resterende ballen dus op de grond leggen. Maar dit zorgde weleens voor struikelpartijen bij de petanquevrienden, wat Victor ergerde. Zo kwam hij op het idee van de petanqueheupriem, een systeem waarbij hij de petanqueballen op zijn heup kan dragen. Het risico op struikelen is zo geweken en Victor hoeft zich nu ook niet meer te bukken om de petanqueballen op te rapen.

Victor maakte de petanqueheupriem met behulp van een buis, waar hij een bodem en een halve schakel van een ketting aan laste, waarna hij er een riem doorstak. Hij plakte ook nog een rubberen doekje op de bodem, om het lawaai te dempen als de bal in de houder valt. 

Victor heeft intussen al een tiental petanqueheupriemen gemaakt voor andere spelers.