Transcribe controller 1.6

Interviews transcriberen betekent vaak de opname terugspoelen of pauzeren. Om het typen niet te moeten onderbreken, bestaat een voetpedaal. Inge kan dit echter niet gebruiken door dwarslaesie. Daarom ontwierpen studenten van Howest een controller die Inge met de duim kan besturen.  

Inge is bezig aan een doctoraat. Voor haar onderzoek moet ze vele interviews beluisteren en uittypen. Maar mensen spreken vaak sneller spreken dan iemand kan typen, waardoor de opnames regelmatig moeten gepauzeerd of teruggespoeld worden. Er bestaat een voetpedaal om dit te doen, zodat het typen niet steeds onderbroken moet worden voor een druk op de muisknop of via de f-toetsen. Deze voetpedaal is echter geen oplossing voor Inge, want door dwarslaesie kan ze die niet besturen.

Studenten Charlotte, Agustín, Laurens en Matthias van Howest bedachten daarom iets anders. Uit observatie bleek dat Inge tijdens het typen haar rechterduim nooit gebruikte. Ze ontwierpen daarom een controller die Inge specifiek met haar duim kan besturen. De positie van de controller, tussen spatiebalk en touchpad, zorgt ervoor dat Inge nog steeds elke toets kan aanslaan, zonder de positie van haar handen te moeten wijzigen en dus zonder het typen te moeten onderbreken.

De controller bestaat uit drie drukknoppen (aangestuurd door een Arduino): play/pauze, doorspoelen en terugspoelen. De controller is vastgehecht aan een elastische band, die gemakkelijk van laptop kan gewisseld worden. Er is ook een doosje voorzien om elastiek en controller in op te bergen, waardoor Inge ze gemakkelijk kan meenemen naar gelijk waar ze wil werken. 

Howest - Charlotte, Agustín, Laurens & Matthias