Meteen naar de inhoud

WELKOM OP ONS GALA

Op donderdag 6 december 2018 organiseert Handicap International een buitengewone gala-avond in het prestigieuze Egmontpaleis in hartje Brussel. Solidariteit met de slachtoffers van bombardementen vormt de rode draad doorheen de avond, waarvoor Prinses Astrid alvast present tekent.

© J.M. Vargas/Handicap International

Word onze partner!

Op donderdag 6 december 2018 organiseert Handicap International een buitengewone gala-avond in het prestigieuze Egmontpaleis in hartje Brussel. Solidariteit met de slachtoffers van bombardementen vormt de rode draad doorheen de avond, waarvoor Prinses Astrid en onze ambassadrice Axelle Red alvast present tekenen.

De gala-avond pakt uit met tal van verrassingen en sprekende getuigenissen van deskundigen en de mensen die we helpen in onze projectlanden.

Een warm onthaal, een onberispelijke organisatie en een verfijnd menu van een gerenommeerde traiteur maken de avond compleet. Het gala biedt aan de deelnemers een unieke en feestelijke gelegenheid om de werking en de waarden van een grote humanitaire organisatie te steunen, en deze sympathie te delen met klanten, prospecten, vrienden en zakenrelaties.

Download onze galabrochure en ontdek onze verschillende partnerformules!

Een meer menselijke en inclusieve wereld

Handicap International, gespecialiseerd in de inclusie van personen met een handicap, zet zich in om mensen met een beperking een waardig leven te schenken. Onze ngo is vandaag actief in 63 landen en biedt steun aan kwetsbare personen in crisissituaties, zoals natuurrampen en gewapende conflicten.

Handicap International legt zich daarnaast toe op advocacy. Met dit engagement stond de organisatie onder meer aan de wieg van het internationale verbod op landmijnen. Het verdrag werd 21 jaar geleden ingevoerd en heeft intussen duizenden mensenlevens gered. Onze strijd werd bekroond met de Nobelprijs voor de Vrede in 1997, toegekend aan de Internationale Campagne tegen Landmijnen waarvan Handicap International een stichtend lid is.

Avond ten voordele van de slachtoffers van bombardementen

In landen zoals Syrië en Jemen ondergaan elke dag duizenden personen het lot van willekeurige bombardementen. Scholen en ziekenhuizen behoren tot de doelwitten. En elke dag zijn 90 burgers het slachtoffer van explosieve wapens. Gewapende conflicten laten blijvende sporen na in de lichamen en de geesten. 
Zelfs – jaren – na het conflict maken deze wapens nog slachtoffers. Landmijnen liggen verstopt in de grond, niet-ontplofte clustermunitie vormen een permanent gevaar.

Handicap International helpt de slachtoffers van explosieve wapens door revalidatie- en psychosociale zorg aan te bieden aan wie daar nood aan heeft. Maar de organisatie gaat ook preventief te werk, door bevolkingsgroepen die een risico lopen te sensibiliseren over de gevaren en door ontmijningsoperaties uit te voeren. Sinds 2017 voert Handicap International campagne tegen het gebruik van explosieve wapens in bevolkte gebieden.