Word onze partner!

Op donderdag 6 december 2018 organiseert Handicap International een buitengewone gala-avond in het prestigieuze Egmontpaleis in hartje Brussel. Solidariteit met de slachtoffers van bombardementen vormt de rode draad doorheen de avond, waarvoor Prinses Astrid en onze ambassadrice Axelle Red alvast present tekenen.

De gala-avond pakt uit met tal van verrassingen en sprekende getuigenissen van deskundigen en de mensen die we helpen in onze projectlanden.

Een warm onthaal, een onberispelijke organisatie en een verfijnd menu van een gerenommeerde traiteur maken de avond compleet. Het gala biedt aan de deelnemers een unieke en feestelijke gelegenheid om de werking en de waarden van een grote humanitaire organisatie te steunen, en deze sympathie te delen met klanten, prospecten, vrienden en zakenrelaties.

Download onze galabrochure en ontdek onze verschillende partnerformules!

35 jaar de meest kwetsbaren helpen

Handicap International, gespecialiseerd in de inclusie van personen met een handicap, zet zich in om mensen met een beperking een waardig leven te schenken. Onze ngo is vandaag actief in 59 landen en helpt oorzaken van handicaps voorkomen, verstrekt kwaliteitsvolle zorg en ziet toe op de sociaaleconomische inschakeling van personen met een handicap. Ook kwetsbare personen in crisissituaties, zoals natuurrampen en gewapende conflicten, krijgen steun.

Handicap International legt zich daarnaast toe op advocacy. Met dit engagement stond de organisatie onder meer aan de wieg van het internationale verbod op landmijnen. Het verdrag werd 21 jaar geleden ingevoerd en heeft intussen duizenden mensenlevens gered. Onze strijd werd bekroond met de Nobelprijs voor de Vrede in 1997, toegekend aan de Internationale Campagne tegen Landmijnen waarvan Handicap International een stichtend lid is.

Avond ten voordele van de slachtoffers van bombardementen

De gala-avond staat in het teken van de slachtoffers van bombardementen. In 2017 stierven ongeveer 32 000 burgers door explosieve wapens. In de huidige conflicten zijn steden slagvelden geworden, waarbij duizenden mensen dagelijks willekeurige bombardementen, mortier- en artillerievuur meemaken. Zelfs scholen en ziekenhuizen zijn militair doelwit.

Handicap International zet druk op staten om deze onmenselijke praktijk te stoppen. Onze organisatie heeft een petitiecampagne gelanceerd tegen het gebruik van explosieve wapens in dichtbevolkte gebieden, die zal gesteund worden door bekende personen.