Nieuws

De nieuwe directeur van Handicap International Benelux

Erwin Telemans nam begin januari officieel zijn functie op als algemeen directeur van Handicap International Benelux.

Sinds begin dit jaar heeft Handicap International Benelux een nieuw algemeen directeur: Erwin Telemans. Hij volgt de in september vertrokken Jean Van Wetter op. Maak kennis met de nieuwe directeur, die na een carrière van meer dan 20 jaar in Afrika deze uitdaging in België niet uit de weg ging.

Handicap International sluit haar programma in Burundi

Een Burundees met grijze haren en een kruk zit naast een tafel waar zijn pasta droogt.

Handicap International, sinds 1992 aanwezig in Burundi, ziet zich genoodzaakt haar activiteiten in het land stop te zetten.

Psychologische bijstand, een essentieel onderdeel van revalidatie

Farhana, een jonge vrouw van ongeveer 30 jaar, staat naast Ibrahim, een man in een rolstoel.

Revalidatiespecialisten worden vaak geconfronteerd met psychisch leed bij hun patiënten. Hoe kunnen ze hen helpen om hun geestelijke wonden te boven te komen zodat ze hun fysieke wonden kunnen overwinnen?

Indonesië: 200 000 personen zoeken nog steeds hulp

Een kinesist die op de grond zit, onderzoekt de knie van een vrouw die op een stoel zit.

Handicap International en partnerorganisatie IFI ondersteunen de personen die op 28 september getroffen werden door de aardbeving en de tsunami in de provincie Sulawesi in Indonesië.

"Een raket sloeg vlakbij me in"

Een jongen met een blauw hemd zet een pas met zijn prothese in een straat in Jemen

De twaalfjarige Zakarya is het achtste kind van een arme familie in een klein dorp in Noord-Jemen. Zijn leven nam een ingrijpende wending toen hij gewond raakte bij een raketaanval en dokters zijn linkerbeen moesten amputeren. 

2017: Voor het derde jaar op rij veel slachtoffers door landmijnen

Irakese kinderen en volwassenen in een bus nemen deel aan een sensibiliseringsactie van Handicap International.

De Landmine Monitor 2018 meldt voor het derde jaar op rij ontzettend veel slachtoffers veroorzaakt door landmijnen, vooral dan geïmproviseerde explosieve toestellen (IED) en explosieve oorlogsresten (ERW). The Monitor registreerde 7,239 slachtoffers door mijnen/ERW in 2017.

42 ngo’s trekken aan alarmbel voor repatriëring Rohingya

Een foto met de geïmproviseerde hutten van Rohingya-vluchtelingen in een vluchtelingenkamp in Bangladesh.

Het is te vroeg en te gevaarlijk om de vluchtelingen nu te laten terugkeren naar Myanmar. Humanitaire organisaties en middenveldorganisaties in de staat Rakhine in Myanmar en in de vluchtelingenkampen in Bangladesh zijn bezorgd over de repatriëring van vluchtelingen die midden november start.

Jemen: de humanitaire situatie is dramatisch

Een Jemenitisch kind staat in het puin van een gebouw dat door een luchtaanval vernield werd. Taez, Zuid-Jemen, maart 2018.

Het conflict in Jemen en de blokkade, in november 2017 opgelegd door de coalitie geleid door Saoedi-Arabië, hebben rampzalige gevolgen voor de bevolking. Maud Bellon, die de programma’s van Handicap International (HI) in Jemen leidt, geeft een beschrijving van de situatie.

Escalatie van het geweld in Jemen

Een kinesiste onderzoekt op een ziekenhuisbed een jongen van ongeveer 10 jaar met een fixatief aan zijn rechterbeen.

De gevechten in Hodeidah hebben een rampzalige impact op de bevolking. De aanwezige ngo’s in Jemen – waaronder Handicap International – lanceren een oproep aan de betrokken partijen om onmiddellijk de vijandigheden te stoppen.

Pagina's