Nieuws

CYCLOON IDAI TREFT HONDERDDUIZENDEN PERSONEN

Satellietbeelden van de kust van Mozambique

Donderdagnacht beukte cycloon IDAI in op de kust van Mozambique. Alle communicatie- en elektriciteitslijnen in de zwaar getroffen stad Beira, die meer dan 500.000 inwoners telt, werden onmiddellijk afgesneden. De wind waaide tegen 180 à 190 km/u en ging gepaard met hevige stortbuien. Terwijl de Mozambikaanse overheid de omvang van de ramp evalueert, versterkt Handicap International zijn team ter plaatse.

Sara Shwany heeft één doel: het aantal oorlogsslachtoffers beperken

Sara, une jeune femme d'environ 30 ans) assise sur un coussin à côté d'une collègue qui montre un poster sur les risques des mines à une petite fille vue de dos.

Sara Shwany werkt sinds 2016 mee aan het sensibiliseringsproject van Handicap International rond de gevaren van explosieve wapens in Irak. Ondanks haar jonge leeftijd – 28 jaar – heeft de projectverantwoordelijke zelf al ervaren hoe gevaarlijk mijnen kunnen zijn.

2 op 3 Syriërs afhankelijk van humanitaire hulp

Een vrouw zit in een kale kamer met haar gezicht naar het raam, op de grond liggen kussens die als sofa dienen.

Acht jaar na het uitbreken van het conflict hebben meer dan 11 miljoen Syriërs – 70% van de bevolking – humanitaire hulp nodig. De toegang tot basisvoorzieningen zoals gezondheidszorg, voedsel, drinkbaar water en onderdak blijft een absolute prioriteit, terwijl de explosieve oorlogsresten in het land de terugkeer van de bevolking en de heropbouw van het land verhinderen. Al zeven jaar lang helpt Handicap International Syrische vluchtelingen in Jordanië en Libanon door psychosociale steun en revalidatieprojecten te verlenen.

Indonesië: revalidatiezorg voor 2 000 slachtoffers

Een man op een motor rijdt over een smalle aarden weg in heel slechte staat op weg naar het dorp Langaleso.

Het nieuws dat Indonesië was opgeschrikt door een aardbeving en een tsunami, ligt alweer vijf maanden achter ons. Handicap International is nog ter plaatse om de slachtoffers bij te staan.

Gewond in Gaza: 3 getuigenissen

Ahmad toont de wonde aan zijn rechterbeen aan een medewerker van het mobiele team.

Duizenden Palestijnen raakten in het voorjaar van 2018 gewond tijdens demonstraties in Gaza. Vele gewonden stonden voor een lange en moeilijke revalidatie. Ze kunnen gelukkig ook nu nog rekenen op de teams van Handicap International (HI) en onze partnerorganisaties.

Libië: Een halve ton wapens en bommen vernietigd

Een medewerker van Handicap International, gehurkt in het zand, inspecteert een projectiel.

Zes wapenexperts van Handicap International hebben 150 explosieve toestellen opgehaald in de straten van Tawargha, ten zuiden van Misrata in Libië. Simon Elmont, hoofd van deze missie, legt uit wat het team precies gedaan heeft.

De nieuwe directeur van Handicap International Benelux

Erwin Telemans nam begin januari officieel zijn functie op als algemeen directeur van Handicap International Benelux.

Sinds begin dit jaar heeft Handicap International Benelux een nieuw algemeen directeur: Erwin Telemans. Hij volgt de in september vertrokken Jean Van Wetter op. Maak kennis met de nieuwe directeur, die na een carrière van meer dan 20 jaar in Afrika deze uitdaging in België niet uit de weg ging.

Handicap International sluit haar programma in Burundi

Een Burundees met grijze haren en een kruk zit naast een tafel waar zijn pasta droogt.

Handicap International, sinds 1992 aanwezig in Burundi, ziet zich genoodzaakt haar activiteiten in het land stop te zetten.

Psychologische bijstand, een essentieel onderdeel van revalidatie

Farhana, een jonge vrouw van ongeveer 30 jaar, staat naast Ibrahim, een man in een rolstoel.

Revalidatiespecialisten worden vaak geconfronteerd met psychisch leed bij hun patiënten. Hoe kunnen ze hen helpen om hun geestelijke wonden te boven te komen zodat ze hun fysieke wonden kunnen overwinnen?

Indonesië: 200 000 personen zoeken nog steeds hulp

Een kinesist die op de grond zit, onderzoekt de knie van een vrouw die op een stoel zit.

Handicap International en partnerorganisatie IFI ondersteunen de personen die op 28 september getroffen werden door de aardbeving en de tsunami in de provincie Sulawesi in Indonesië.

Pagina's