Nieuws

JEMEN: Gemeenschappelijke verklaring van ngo's over de sluiting van Jemenitische grenzen over land, zee en lucht

Achttien humanitaire organisaties zijn bijzonder bezorgd over de beslissing van de coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië om alle toegangspunten tot Jemen tot nader order te sluiten. Het land is dus afgesneden van de buitenwereld. De ngo's roepen op om alle humanitaire operaties onmiddellijk te hernemen, en vragen om duidelijke antwoorden over de geplande duur van de sluiting en de voorwaarden voor het vervoer van humanitaire hulp.

Recht op spelen

Kinderen bezig te spelen in een vluchtelingkamp

Spelen helpt een kind om zich fysiek, mentaal en sociaal te ontwikkelen. Spel helpt kinderen in een moeilijke situatie, zoals in een vluchtelingenkamp, om trauma’s te verwerken. Toch wordt het basisrecht op spelen hen zo vaak ontzegd. Het project Growing Together geeft de meest kwetsbare kinderen de kans om af en toe gewoon kind te zijn.

 

Syrië: burgers in de frontlinie

Un homme d'une trentaine d'années, assis dans une chaise roulante, une petite fille sur les genoux, dans un abri de fortune

Dagelijks worden nog duizenden Syriërs gedood, gewond, verdreven of belegerd omdat de oorlog in het land aanhoudt en de humanitaire hulp de mensen in nood niet kan bereiken, aldus het regionaal ngo-forum voor Syrië (SIRF). Het forum waarschuwt voor de misvatting dat het geweld in het land zou afnemen naar aanleiding van de recente politieke akkoorden.

De boodschap van Handicap International voor VN

Bekende en onbekende mensen schrijven STOP op hun hand

De Eerste Commissie van de Algemene Vergadering van de VN zit momenteel rond de tafel om te discussiëren over ontwapening en internationale veiligheid. Ook Handicap International is van de partij. Lees hier onze boodschap aan de lidstaten tijdens deze belangrijke internationale gebeurtenis.

Ontmijningsacties gestart in Colombia

Ontmijner van Handicap Interantional

Handicap International is deze zomer begonnen met ontmijningsacties in Colombia, in het departement Cauca. Het Zuid-Amerikaanse land is het tweede land ter wereld met de meeste slachtoffers van landmijnen, na Afghanistan.

Axelle Red nieuwe ambassadrice van Handicap International

De Belgische zangeres Axelle Red werd officieel voorgesteld als nieuwe ambassadrice van Handicap International.

Crisis in Bangladesh: Handicap International voert noodhulp op

Sinds eind augustus zijn meer dan 500.000 Rohingya vanuit Myanmar naar buurland Bangladesh gevlucht. Handicap International voert zijn humanitaire hulp op als antwoord op deze in de regio ongeziene crisis. Sinds 25 augustus bood de organisatie al humanitaire bijstand aan 15.000 mensen in nood.

Bangladesh: Handicap International steunt de meest kwetsbare vluchtelingen

Drie vouwen zitten op een pad. Een mama geeft borstvoeding aan haar baby.

Sinds eind augustus zijn er in Bangladesh al bijna 500.000 Rohingya-vluchtelingen uit buurland Myanmar aangekomen. Reiza Dejito, missieverantwoordelijke van Handicap International in Bangladesh, schetst de situatie en beschrijft de omvang van de noodhulpactie van de organisatie.

Syrische burgers moeten hun verblijfplaats herhaaldelijk en voor lange tijd verlaten

Een vrouw zit op haar bed, haar rechter hand op haar gezicht

Handicap International publiceert haar nieuwe rapport Everywhere the bombing followed us. Het rapport Everywhere the bombing followed us is gebaseerd op getuigenissen van 205 Syrische vluchtelingen in Libanon en toont aan dat de burgers herhaaldelijk gedwongen worden hun verblijfplaats te verlaten door de bombardementen.

Op naar een mijnenvrije wereld

Un démineur au travail sur un terrain escarpé dans une forêt. A l'avant-plan, un panneau rouge avec le texte "Danger Mine"

Beeld je in dat elke stap buitenshuis potentieel levensgevaarlijk is, omdat er landmijnen liggen. In 56 landen leeft de bevolking met deze zorgwekkende realiteit. Gelukkig is de dreiging van mijnen sterk gedaald sinds 20 jaar. Toen werd het verdrag tegen landmijnen aangenomen, waar Handicap International hevig campagne voor heeft gevoerd. Maar daarmee is het werk nog niet af.

Pagina's