Goto main content

Oekraïne 12-12 : 6 maanden van humanitaire hulp

Noodhulp
Oekraïne

De zeven organisaties die samen het Consortium 12-12 vormen, hebben een nieuw rapport gepubliceerd over hun activiteiten in Oekraïne en zijn buurlanden.

Al sinds 24 februari 2022 gaat de Oekraïense bevolking gebukt onder gewapend geweld dat ze nooit eerder meemaakten. De gevolgen zijn haast niet te overzien: 7,6 miljoen mensen vluchtten naar het buitenland, 7 miljoen mensen zijn ontheemd en 17 miljoen mensen hebben humanitaire hulp nodig. Het consortium 12-12 zet een inzamelactie op poten ten voordele van al deze slachtoffers.

Dit rapport geeft een overzicht van wat er door de 7 lidorganisaties van het consortium 12-12 in de eerste 6 maanden gerealiseerd is. Per organisatie is een overzicht terug te vinden van de concrete acties en resultaten enerzijds en de humanitaire behoeften anderzijds.

Download het 'Rapport 6 maanden - Oekraïne 12-12'

Gepubliceerd op: 2 november 2022

Meer over dit onderwerp

Eindrapport Oekraïne 12-12 Noodhulp

Eindrapport Oekraïne 12-12

Welke hulp boden de ngo's van het consortium 12-12 na twee jaar oorlog?

Ook in 2024 blijven er burgerslachtoffers vallen in Oekraïne Mijnen en andere wapens Noodhulp

Ook in 2024 blijven er burgerslachtoffers vallen in Oekraïne

Handicap International roept samen met andere ngo's op om burgers te beschermen tegen bombardementen en artillerievuur in bevolkte gebieden.

'Ik heb 6 maanden met die stukken hout moeten stappen'
© S. Lazzarino / HI
Noodhulp Revalidatie

'Ik heb 6 maanden met die stukken hout moeten stappen'

Meer dan 2,7 miljoen mensen in Noord-Kivu raakten ontheemd door het aanslepende conflict. De noden in de opvangkampen zijn enorm.