Goto main content

Oekraïne 12-12 : 6 maanden van humanitaire hulp

Noodhulp
Oekraïne

De zeven organisaties die samen het Consortium 12-12 vormen, hebben een nieuw rapport gepubliceerd over hun activiteiten in Oekraïne en zijn buurlanden.

Al sinds 24 februari 2022 gaat de Oekraïense bevolking gebukt onder gewapend geweld dat ze nooit eerder meemaakten. De gevolgen zijn haast niet te overzien: 7,6 miljoen mensen vluchtten naar het buitenland, 7 miljoen mensen zijn ontheemd en 17 miljoen mensen hebben humanitaire hulp nodig. Het consortium 12-12 zet een inzamelactie op poten ten voordele van al deze slachtoffers.

Dit rapport geeft een overzicht van wat er door de 7 lidorganisaties van het consortium 12-12 in de eerste 6 maanden gerealiseerd is. Per organisatie is een overzicht terug te vinden van de concrete acties en resultaten enerzijds en de humanitaire behoeften anderzijds.

Download het 'Rapport 6 maanden - Oekraïne 12-12'

Gepubliceerd op: 2 november 2022

Meer over dit onderwerp

Logistieke sleutelrol bij coördinatie noodhulp in Libië
© HI
Noodhulp

Logistieke sleutelrol bij coördinatie noodhulp in Libië

Op 10 september zorgde een cycloon voor ongeziene overstromingen in de ruime regio van Derna. Handicap International stuurde een logistiek team ter plaatse.

Handicap International komt Marokkaanse slachtoffers van aardbeving te hulp
© Bulent Kilic / AFP
Noodhulp

Handicap International komt Marokkaanse slachtoffers van aardbeving te hulp

Op vrijdag 8 september werd Marokko getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Handicap International, dat al 30 jaar aanwezig is in het land, mobiliseert haar team ter plaatse en staat samen met de lokale partners de slachtoffers bij.

Aardbeving in Marokko: Handicap International betuigt haar steun Noodhulp

Aardbeving in Marokko: Handicap International betuigt haar steun

Op vrijdag 8 september, rond 23 uur, trof een aardbeving met een kracht van 6,8 de provincie Al-Haouz in Marokko. Handicap International is sinds 1993 actief in het land en betuigt haar steun aan het Marokkaanse volk.